Ba om sju måneders fengsel etter kattedrap

Aktor Tina Mariell Værnes la ned påstand om sju måneders fengsel for 19-åringen som blant annet er tiltalt for å ha tatt livet av en katt.

Rettsal 310 i Sør-Trøndelag tingrett

19-åringen er tiltalt for å ha drept en katt, og saken har gått for Sør-Trøndelag tingrett denne uka.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

Karine Larsen og Tina Mariell Værnes

Aktor Tina Mariell Værnes (til høyre) og politietterforsker Karine Larsen under rettssaken mot 19-åringen.

Foto: Ståle Tonning/NRK

Rettssaken i Sør-Trøndelag tingrett ble avsluttet med prosedyrer fra partene onsdag formiddag.

– Vi mener sju måneders fengsel er en passende straff. Vi ønsker å gjøre to måneder av den betinget med en prøvetid på fem år med psykiatrisk oppfølging. Påtalemyndigheten mener gjentakelsesfaren er stor, sier Værnes til NRK.

Knakk nakken

19-åringen har innrømmet ugjerningen og fortalte tidligere i uka at han traff katten utenfor der han bor og tok den med seg inn i leiligheten sin. Der tok han kvelertak på dyret, slik at den sprellet, gispet etter luft og tisset på seg selv.

Deretter knakk han nakken til katten helt bak, slik at den ble liggende på gulvet i kramper. Så skar han over kattens hals med en kniv, og flådde den. Skinnet skulle han ha som suvenir.

Påtalemyndigheten vil ha sju måneders fengsel for kattedrapet.

Aktor Tina Mariell Værnes mener sju måneders fengsel er en passende straff.

Tiltalte har i dag problemer med å forklare hvorfor han gjennomførte handlingen, og sier at han visste at dette ikke var rett måte å ta livet av et dyr på.

Avlivingen medførte unødvendig dødsangst og store smerter for katten, ifølge tiltalen.

Da 19-åringens leilighet ble ransaket, ble det også funnet overgrepsbilder av barn, og han er også tiltalt for å ha vært i besittelse av animerte bilder og tegninger av seksuelle overgrep mot barn.

Fantaserte om å drepe

Mandag forklarte han i retten at han har fantasert om hvordan det ville være å ta livet av jenter.

– Jeg vet hva som er rett og galt, men gjennom å skrive noveller og slikt får jeg det ut. Jeg ville aldri gjort dette, skal 19-åringen ha skrevet ned da han skulle forklare seg om hva som skjedde.

I avhør hos politiet skal 19-åringen ha fortalt at han har hatt en dragning mot å skade noen og at han ønsket å ta livet av ei ung jente. Han har også forklart at han hatt interesse for massemordere.

Forsvarer Terje Engebretsen ba om at tiltalte frifinnes for grov overtredelse av dyrevelferdsloven og behandles på mildeste måte. Dom i saken faller enten på fredag eller mandag.