Avløste skadd trønder

En av de fire soldatene som omkom i Afghanistan i går avløste en trøndersk offiser i 50-årene, som ble alvorlig skadd i et bakholdsangrep 2. mai.

Pressekonferanse fra Statsministerens kontor

Det ble holdt pressekonferanse ved Statsministerens kontor klokka 10.

Offiseren behandles fortsatt for de alvorlige skadene ved St. Olavs hospital i Trondheim. Han ble sendt hjem kort tid etter angrepet.

- Trond Bolle ble sendt til Afghanistan for å erstatte en navngitt offiser etter kampene 2. mai, sa forsvarssjef Harald Sunde på en pressekonferanse i formiddag. Bolle kom fra Marinejegerkommandoen. De andre tre omkomne fra Kystjegerkommandoen.

Åtte skadd i mai

Evakuering av skadde i Afghanistan

Evakuering av skadde i Afghanistan i mai.

Foto: Lars Kroken / Forsvaret

I alt åtte norske soldater ble skadd i angrepet 2. mai. Den trønderske offiseren og en offiser fra Risør ble hardt skadd. De ble behandlet ved det tyske sykehuset i Camp Marmal i Mazar-e Sharif før de ble sendt hjem til Norge. De norske soldatene ble truffet av skudd og fikk splintskader.

Den skadde trønderske offiseren har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Drept av veibombe

Det var orlogskaptein Trond Andre Bolle (41) fra Lena på Toten, løytnant Christian Lian (31) fra Kristiansand, fenrik Simen Tokle (24) fra Ballangen og kvartermester Andreas Eldjarn (21) fra Tromsø som ble drept av bomben i veikanten i Almar sør i Faryab i Afghanistan i går ettermiddag.