Avkrefter blind vold i Steinkjer

– Det var et uhell og ikke snakk om blind vold som førte til at en 14-åring fra Steinkjer brakk skuldra, sier etterforskningsleder.

Angrepet skal ha skjedd ved denne ballbingen utenfor Egge barneskole.

Etterforskningslederen i politiet avviser at folk i Steinkjer har grunn til å være redde for at noen driver med blind vold.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Politiet fikk 2. mai melding om at en 14-åring var angrepet av en ukjent mann i en ballbinge på Egge skole i Steinkjer lørdag.

Overfallsmannen skal ha kommet ut av en bil og deretter sprang han flere gutter over ende. 14-åringen skal ha blitt kastet i bakken.

Det skal ha skjedd uten varsel og ble karakterisert som blind vold som førte til brudd i ei skulder.

– Den eldste falt over den yngste

Leif Gundersen

Etterforskningsleder, Leif Gundersen, i Steinkjer.

Foto: Karin Jegtvik / NRK

Nå er politiet klar med etterforskningsrapporten.

– Det pågikk en rugbykamp på banen i på Egge. Det kom en bil med to personer. De ble med i kampen og det oppstod en situasjon der den eldste gutten på 17, falt over den yngste på 14 og 14-åringen fikk en skade, sier etterforskningsleder i Steinkjer, Leif Gundersen.

– Det var altså et uhell, og ikke snakk om blind vold slik det er fremstilt i media. Gutten sier han er misforstått eller tolket feil.

– Ingen grunn til bekymring

Gundersen avviser at folk i Steinkjer har grunn til å være redde for at noen driver med blind vold.

– Det er ingen grunn til å være bekymret for det. Ingen hopper ut fra biler og overfaller og skambanker uskyldige personer. Dette var et uhell, sier Gundersen.

​Når det gjelder det andre voldstilfellet som har skapt reaksjoner i Steinkjer, om den tidligere landslagsspilleren i fotball, Edgar Stakset (80) fra Steinkjer som ble hardt skadd i et voldsangrep nær sitt eget hjem før helga, så etterforskes det fortsatt.

– Vi har Ikke gjennomført alle avhør ennå. Det er flere vitner igjen. I denne sakne er det klart at mistenkte og fornærmede forklarer seg forskjellig, sier Gundersen.

Gundersen sier at det ikke er noen sammenheng mellom disse sakene.