NRK Meny
Normal

Avkrefter blind vold i Steinkjer

– Det var et uhell og ikke snakk om blind vold som førte til at en 14-åring fra Steinkjer brakk skuldra, sier etterforskningsleder.

Angrepet skal ha skjedd ved denne ballbingen utenfor Egge barneskole.

Etterforskningslederen i politiet avviser at folk i Steinkjer har grunn til å være redde for at noen driver med blind vold.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Politiet fikk 2. mai melding om at en 14-åring var angrepet av en ukjent mann i en ballbinge på Egge skole i Steinkjer lørdag.

Overfallsmannen skal ha kommet ut av en bil og deretter sprang han flere gutter over ende. 14-åringen skal ha blitt kastet i bakken.

Det skal ha skjedd uten varsel og ble karakterisert som blind vold som førte til brudd i ei skulder.

– Den eldste falt over den yngste

Leif Gundersen

Etterforskningsleder, Leif Gundersen, i Steinkjer.

Foto: Karin Jegtvik / NRK

Nå er politiet klar med etterforskningsrapporten.

– Det pågikk en rugbykamp på banen i på Egge. Det kom en bil med to personer. De ble med i kampen og det oppstod en situasjon der den eldste gutten på 17, falt over den yngste på 14 og 14-åringen fikk en skade, sier etterforskningsleder i Steinkjer, Leif Gundersen.

– Det var altså et uhell, og ikke snakk om blind vold slik det er fremstilt i media. Gutten sier han er misforstått eller tolket feil.

– Ingen grunn til bekymring

Gundersen avviser at folk i Steinkjer har grunn til å være redde for at noen driver med blind vold.

– Det er ingen grunn til å være bekymret for det. Ingen hopper ut fra biler og overfaller og skambanker uskyldige personer. Dette var et uhell, sier Gundersen.

​Når det gjelder det andre voldstilfellet som har skapt reaksjoner i Steinkjer, om den tidligere landslagsspilleren i fotball, Edgar Stakset (80) fra Steinkjer som ble hardt skadd i et voldsangrep nær sitt eget hjem før helga, så etterforskes det fortsatt.

– Vi har Ikke gjennomført alle avhør ennå. Det er flere vitner igjen. I denne sakne er det klart at mistenkte og fornærmede forklarer seg forskjellig, sier Gundersen.

Gundersen sier at det ikke er noen sammenheng mellom disse sakene.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.