NRK Meny
Normal

Avgjørende europacupkamp i verdens største sport

Dugnadslaget Stod volley fra Steinkjer spiller en avgjørende kamp i europacupen i kveld. Følg kampen her.

Stod Volley

Stod volley tok en overraskende borteseier i Paris. Nå står returkampen i Steinkjer for tur.

Steinkjer-laget tok en overraskende seier på bortebane mot Paris St Cloud. Nå møtes de for returkamp og sekstendedelsfinale i Steinkjerhallen.

Det franske laget er revansjesugne, skal man tro sportslig og daglig leder Svein Myhr i Stod volley.

– De er nok revansjesugne. De ble overrasket over kvaliteten på laget de møtte i Paris, og de ble tilsvarende skuffet da de tapte.

– Vi hadde planlagt å la dem ha treningen i hallen på Stod før kampen. Men det kom ikke på tale, de skulle ha kamparenaen i Steinkjer fra første dag, så de er fokuserte og tar ingen sjanser, sier han.

Myhr håper folk møter opp og heier fram Stod til en historisk fjerderunde.

Må tenke positivt

Paris St Cloud er et av Europas beste lag med en stamme med tsjekkisk trener og spillere. Stod-spillerne tror det blir viktig å tenke positivt før kampen.

– Dette blir spennende. Vi gleder oss veldig til å spille. Når vi skal spille mot så gode spillere, må vi tenke at dette skal vi klare, sier Stod-spiller Camilla Solem.

Bygget på dugnad

Den lille bygda Stod i Steinkjer kommune har bygget opp et topplag i volleyball som i flere år har vært med i europacupen. Noe av årsaken ligger i dugnadsånden, ifølge Myhr.

– Over tid har vi fått bygget opp et volleyballmiljø med en dugnadsånd som etter min mening er fantastisk. Det ble bygget en treningshall i 2008, og siden da har det tatt av.

– Bygda stiller opp på det meste som klubben ber dem om, og det er noe av årsaken til at også de utenlandske spillerne trives så godt her og har lyst til å gi klubben det lille ekstra.

– Verdens største sport

Mens volleyball er en relativt liten sport i Norge, får den betydelig mer oppmerksomhet i Europa og resten av verden.

– Sporten er verdens største. Den er mest utbredt og har flest utøvere i hele verden. At det er 17 nasjoner som er representert i Steinkjerhallen, sier noe om bredden i det vi holder på med, sier Myhr.

Volleyball bygda Stod har bare 1200 innbyggere, men har Norges beste volleyball lag.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal