Skipsvrak ved Kattmarka i Namsos
Foto: Ivar Amundsen

Avdekket båtvrak – ble tiltalt

Oppsummert

To menn i 70-årene er tiltalt for brudd på kulturminneloven, etter at de avdekket et båtvrak i Namsos fra midten av 1700-tallet. 8. februar møtte de i Namdal tingrett.

 • Jekta skal graves fram igjen

  Jekta fra 1700-tallet som ble funnet i Kattmarka utenfor Namsos for to år siden, skal i august graves fram igjen. Båtvraket skal fraktes til Kystens Arv i Stadsbygda i Rissa og etter hvert stilles ut. Det forteller Einar Borgfjord som leder båtbyggeriet.

  Skipsvrak ved Kattmarka i Namsos
  Foto: Ivar Amundsen
 • Dømt etter å ha gravd frem båtvrak

  To menn i 70-årene er dømt for å ha brutt kulturminneloven da de gravde fram en båt fra 1700-tallet ved Namsos. Den ene må betale 10.000 kroner i bot, den andre 5.000. I tillegg dømte Namdal tingrett dem til å betale 10.000 kroner i erstatning til Vitenskapsmuseet ved NTNU.

 • Påstand om betinget fengsel

  Amund Sand mener det dreier seg om et alvorlig brudd på Kulturminneloven, og at det også er allmennpreventive hensyn som tilsier straff, sier han. Sand la derfor ned påstand om betinget fengsel i 21 dager for Ivar Amundsen, og 15 dager for Svein Ove Buvarp. I tillegg la han ned påstand om at Amundsen må betale ei bot på 15.000 kroner, og Buvarp 10.000 kroner.