Austria Wien-treneren holder RBK som favoritt

På tross av seier 2-1 i Østerrike tror Austria Wien-sjef Thorsten Fink at laget hans får det tøft på Lerkendal. – Men vi er ikke redde for dem, sier han.

Rosenborg

Austria Wien-trener Thorsten Fink og laget på treningsfeltet i Trondheim.

Foto: Emil Johansson / NRK

Rosenborg spiller torsdag sin viktigste kamp for sesongen, når de tar imot Austria Wien i den siste kampen i kvalifiseringen til Europaligaen.

Det står om spill i Europa og 50 millioner kroner om Rosenborg tar seg inn i gruppespillet, der lag som Manchester United, Roma, Villareal og Inter Milan er potensielle motstandere.

Rosenborg må vinne 1-0 eller med to mål for å gå videre til Europaligaen etter 2-1-tapet i Østerrike.

LES: Helland tilbake i toppform før årets viktigste kamp

Fink tilbake på Lerkendal

Thorsten Fink har tidligere vært på Lerkendal som spiller for Bayern München. Nå er han tilbake som trener for Austria Wien.

fink

Thorsten Fink (t.v.) i sine yngre dager som Bayern Munchen-spiller.

Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

– Jeg har kun gode opplevelser fra å spille her, forteller Fink.

Sist gang han var på Lerkendal endte det 1-1. Nå, en god del år senere, vil et 1-1-resultat sørge for at laget fra Østerrike får spille videre i Europa.

– Vi slo dem i forrige kamp, så vi vet at vi kan slå dem igjen. Samtidig må vi huske på at Rosenborg sto med 19 kamper uten tap før vi slo dem, pluss at de har mer europacuperfaring enn oss. Derfor er nok Rosenborg favoritter, sier Fink til NRK.

LES: Håper på fullsatt Lerkendal i returmøtet

– Vi forventer ikke å spille i Europaligaen

Under onsdagens pressekonferanse innrømmet RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at ingen i Rosenborgleieren forventer spill i Europaligaen.

– Omgivelsene forventer at vi skal spille i Europa. I fjor glemte alle sammen at det var årevis siden forrige gang. Og da blir det sånn at vi skal være med hvert år.

Kåre Ingebrigtsen

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen håper på seier, men forventer det ikke.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Samtidig tror han trønderne har gode sjanser til å ta seg videre, siden Rosenborg har vist styrke på hjemmebane denne sesongen.

– Vi har fryktelig lyst til å delta i Europaligaen og har trua på det, men hvis Austria Wien slår oss, da har vi ikke noe der å gjøre. Da må vi øve oss i et år til.

Reginiussen scorer gjerne igjen

Tore Reginiussen sto for den svært viktige reduseringen på tampen av kampen i Østerrike, og vil sannsynligvis også bli en sentral spiller for RBK i dag.

– Får jeg sjansen til å avgjøre igjen så tar jeg gjerne den muligheten. Men først og fremst er det viktig at vi stenger butikken bakover og ikke gir dem noen gratismuligheter.

Han tror klubben har gode muligheter til å ta seg videre til spill i Europa og er forberedt på hva som venter.

– Vi kjenner deres styrker og svakheter. De er gode fremover, men samtidig ga de oss store muligheter i forrige kamp. Klarer vi å holde nullen, så kommer nok også målene. Det er tross alt svært sjeldent vi går av Lerkendal uten å score.

Rosenborg Austria Wien

Mike Jensen, Anders Konradsen, Tore Reginiussen og Jonas Svensson jubler etter reduseringa mot Austria Wien.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix