Aurora: – Jeg kommer til å synge mer delikat

Foran 1.100 publikummere skal Aurora Aksnes holde konsert i Nidarosdomen i kveld. Artisten sier det blir en helt spesiell konsert.

Aurora Aksnes

Aurora Aksnes er klar for å holde konsert i Nidarosdomen torsdag kveld.

Foto: Vilde Aurora Drevland/NRK

Først fikk Aurora Aksnes avslag om å holde konsert i Nidarosdomen i Trondheim. Men etter at komiteen for Olavfestdagene klaget på avgjørelsen, ble det bestemt at artisten likevel får opptre.

Vil synge mer delikat

På få minutter ble konserten utsolgt, og hovedpersonen selv gleder seg til å synge i kirka foran 1.100 publikummere.

– Jeg føler veldig på det at jeg får lov til å spille her, at jeg har fått lov til noe veldig fint. Og at folk vil komme å høre på meg, setter jeg stor pris på, sier hun til NRK timer før konserten skal starte.

Selv tror Aksnes det blir en helt spesiell opplevelse å synge i den gamle kirka.

– Jeg kommer til å synge mer delikat, og man er ikke alene med sangen for kirken synger tilbake. Med den akustikken trenger man nesten ikke mikrofon.

– Det er det viktigste jeg skal gjøre

Sammen med både strykere, band og korister har Aurora øvd gjennom hele dagen. De siste forberedelsene tar hun liggende på ryggen.

– Rett før konserten tror jeg at jeg kommer til å ligge på gulvet en stund. Tenker over situasjonen jeg er i, tøye litt. Før hver konsert tenker jeg at dette er det viktigste jeg skal gjøre. Man må gi alt man har, sier hun.

Konserten vil bli filmet og sendt på NRK1 i løpet av jula.

Nidarosdomen i Trondheim

1.100 publikummere kommer til Nidarosdomen torsdag kveld. Konserten starter klokken 21.

Foto: Linda Bjørgan / NRK