NRK Meny
Normal

Aurora kan vinne student-Oscar

Aurora Langaas Gossé fra Trondheim er plukket ut som en av de heldige semifinalistene i student-Oscar som blir arrangert i Los Angeles i år.

Norsk korfilm. Etter to år i fengsel, har Emma og David sitt forhold endelig fått en ny start. Hvordan kan Emmas drømmer lever opp til virkeligheten, og David leve opp til Emma? Eksamensfilm fra den norske filmskolen 2014. Regi: Aurora Langaas Gossé.

SE FILMEN: Etter to år i fengsel, har Emma og David sitt forhold endelig fått en ny start. Hvordan kan Emmas drømmer lever opp til virkeligheten, og David leve opp til Emma? Regi: Aurora Langaas Gossé.

– Jeg fikk en telefon fra dekanen ved skolen og jeg skjønte absolutt ingenting. Jeg møtte spørre flere ganger om han kunne gjenta det han sa, sier Aurora til NRK.

Valgt ut fra 1686 bidrag

Aurora Gosse

Aurora Langaas Gossé brukte ett år på å lage filmen som nå er nominert til student-Oscar.

Foto: AASMUND HASLI

Student Academy Awards er en årlig filmpris gjennom en konkurranse for filmskolestudenter i regi av Academy of Motion Picture Arts and Sciences, som ble etablert i 1973. Blant senere kjente filmnavn som har fått prisen, er blant andre Robert Zemeckis, Bob Saget, Spike Lee, Trey Parker, og John Lasseter.

I 2011 vant for første gang en norsk film, «Tuba Atlantic», som er regissert av trønderen Hallvar Witzø. Den ble også nominert til «store» Oscar i 2012 for beste kortfilm.

– Kanskje går jeg i hans fotspor, sier Aurora.

Velger finalistene i august

Filmen «Vi som ser i mørket» var eksamensoppgaven til Aurora da hun gikk på filmskolen i Lillehammer.

– Jeg har lagt mye arbeid i filmen og brukte litt over ett år på å lage den, sier hun.

Filmen, som er spilt inn i Trondheim, var blant 1686 bidrag som ble sendt inn til student-Oscar i kategorien beste utenlandske film, og av disse plukket juryen ut 84 som nå går videre til semifinalen.

– Neste utvelgelsesrunde skjer i august og da får vi vite hvem som får dra til Los Angeles for å være med på utdelingen, sier hun.

Dette la filmskaperne ut på sin Facebook-side etter beskjeden:

Vinnerfilmene blir sirkulert rundt i USA

Det deles ut gull, sølv og bronsepriser i hver av kategoriene som er alternativ film, animasjonsfilm, dokumentarfilm, fiksjonsfilm og utenlandsk film.

Det er også pengepremier på henholdsvis 5 000, 3 000 og 2 000 amerikanske dollar. Vinnerfilmene blir sirkulert rundt gratis i et år blant utdannelsesinstitusjoner og ideelle organisasjoner i USA.

– Jeg tør ikke å tenke på om jeg vinner, det føles så utrolig fjernt. Men man må jo ha et håp om det, sier Aurora.