NRK Meny
Normal

Blir spel-regissør ett år til

Marit Moum Aune fortsetter i rollen som regissør for Spelet om Heilag Olav neste år. Allerede nå lover hun store endringer.

Marit Moum Aune

Regissør Marit Moum Aune kan allerede nå avsløre at det vil bli like store endringer foran neste års spel, som fra i fjor til i år.

Foto: Ella Berit Strugstad Mathisen / NRK

Stiklestad Nasjonale Kultursenter kunne i dag melde at neste års spelinstruktør vil bli Marit Moum Aune.

Hun gleder seg stort over å kunne fortsette jobben med det årlige skuespillet på Stiklestad.

– Jeg er kjempeglad. Det har ligget i kortene en stund, men vi ville ha premieren først. Jeg ville se først hvordan det gikk etter at jeg presset på dem den nye endringen om å ha spelet om natta, sier en lattermild Aune til NRK.no.

Slipper å blåkopiere spelet

Regissøren, som opprinnelig var engasjert for to år, har nå fått forlenget engasjementet med ett år. Det er SNK-direktør Turid Hofstad svært fornøyd med.

– Jeg synes at fantastisk at vi får henne på plass. Hun er ganske opptatt, så det er ingen selvfølge sier Hofstad til NRK.

Nå kan hun fortsette utviklingen av spelet sammen med Marit Moum Aune. Noe hun beskriver som en sann inspirasjon etter årets premiere.

– Hun har nye måter å se ting på, slik at nye publikumsopplevelser skapes. Da slipper vi å tenke at spillet må blåkopieres. Det er veldig viktig for meg som produsent, forteller Turid Hofstad.

– Jeg er nok ganske ekstrem

Og slik vil det fortsette, skal vi tro Aune selv.

– Det er overhodet ikke sikkert at det blir det samme skuespillet neste år. Det vil bli like store endringer som fra i fjor til i år. Jeg er nok ganske ekstrem slik, sier Marit Moum Aune.

Nå ser hun frem til å jobbe med nye ideer utover vinteren.

– Det vil bli store endringer, kjenner jeg meg selv rett. Jeg har masse ideer allerede, sier en spent regissør.

Aune forteller at det blant annet er historisk at samme ensemblet stiller to år på rad.

– Jeg kan ikke garantere at det blir det samme folket i neste års spel. Det er viktig for meg å gjøre endringer slik at publikum ikke føler at de ser det samme hvert år.

Nattforestillingen fortsetter

Den store endringen før årets spel var avgjørelsen om å ha skuespillet om natten. Det ble en suksess som gjentas i 2014, forteller direktør Turid Hofstad.

– Allerede nå, etter en forestilling, har vi bestemt at vi vil ha spelet om natten også neste år. Det ble en veldig fin løsning og tiden var moden for å gjøre det.

Hun legger til at når man gjør et så stort grep bør det få tid til å sette seg.

Årets andre forestilling av Spelet om Heilag Olav framføres i natt kl. 23. I tillegg gjenstår forestillinger både søndag og mandag 29. juli.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25