Astrid S er Årets Spellemann!

Astrid Smeplass fra Berkåk ble søndag kveld kåret til Årets Spellemann.

astrid s

Astrid S ble søndag kveld kåret til Årets Spellemann.

Foto: Tom Øverlie/NRK

21-åringen fra Berkåk har dermed innkassert to Spellemann-priser
på like mange år. I fjor ble ble hun kåret til Årets nykommer.
Det er første gang siden 2003 at en kvinne er kåret til Årets
spellemann.

Astrid Smeplass, kjent under artistnavnet Astrid S, har gjort stor suksess både i Norge og i utlandet. I kveld var det en rørt artist som fikk overrakt prisen Årets Spellemann fra Marcus og Martinus.

Astrid S etter tildelingen

– Også føler jeg mest på at det er så stas å ta imot denne prisen her, fordi jeg føler at det har vært et så utrolig viktig år for, unnskyld begrepet, kvinnelige artister, sa hun til stor applaus fra salen.

Et sterkt år

– Jeg er veldig stolt av å ha en pris som bare tre kvinnelige artister har hatt før meg, alt for lite etter min mening, så jeg vil ta imot denne prisen på vegne av et utrolig sterkt år for oss alle sammen.

– Jeg føler meg helt skrekkslagen og veldig bra på samme tid. Dette kan man bare vinne en gang i livet, sa en svært beveget Astrid S før hun takket manager, foreldre, plateselskap og musikklæreren sin.

Rasmus og Verdens beste band

I klassen for barnemusikk ble det også trøndersk suksess. Rasmus og verdens beste band fikk Spellemannsprisen for albumet "Banjo på badet". Rasmus Rohde og bandet hans var nominert sammen med blant andre Dagfinn Lyngbøs barneband og albumet "Guttelus". Foruten Rasmus Rohde er Erlend Smalås og Kriss Stemland med i verdens beste band.

Rasmus og verdens beste bursdag

Rasmus og verdens beste band fikk Spellemannsprisen i klassen for barnemusikk.

Foto: Eirik Børseth