Hvilke trøndere skal vi hedre i 2021?

Hvem vil du skal bli Årets Trønder og Årets trønderske hverdagshelt i 2021? Nå vil vi ha dine forslag.

Vinnerne fra 2020

VINNERE 2020: Tone Grådal og trillingene Marius, Hanne og Lise Thorvaldsen ble Årets hverdagshelt i 2020 og Victor Sotberg ble Årets trønder.

Foto: Lindsetmo/Solheim / NRK

Adresseavisen og NRK Trøndelag fortsetter den gode tradisjonen med å hedre trøndere som har gjort seg fortjent til oppmerksomhet siste år.

Nå ber redaktørene Amund Aune Nilsen i NRK Trøndelag og Kirsti Husby i Adresseavisen deg om hjelp:

– Vi ønsker din hjelp til å finne «Årets trønder» og «Årets hverdagshelt» for 2021. Dette kan være personer som enten er godt kjent i Trøndelag eller ikke, men det må være noen du mener fortjener utmerkelsen. Har de gjort noe spesielt for seg og sine omgivelser i året som har gått? spør konstituert distriktsredaktør Amund Aune Nilsen i NRK Trøndelag.

Forbilde eller inspirator

– Årets trønder må ha markert seg positivt, og må gjerne ha bidratt til å sette Trøndelag på kartet nasjonalt. Det kan være en ener, et forbilde eller en inspirator som offentligheten kjenner godt til, sier sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen.

Årets hverdagshelt var ny pris i fjor og redakørene mener dette er en viktig pris å videreføre:

– Vi mener denne prisen er både viktig og fin for å løfte alle hverdagsheltene der ute. Mange står på for å gjøre livet og hverdagen bedre for sine medmennesker. En god del er aldri aktuelle for tradisjonelle priser der ute, dette er en muligheten til å gi oppmerksomhet til slike personer og det de brenner for.

Dette er kriteriene

Jury plukker finalistene

En bredt sammensatt jury vil plukke ut fem finalister i hver av de to kategoriene. Finalistene vil bli kontakta og presentert like før jul.

Årets trønder skal publikum stemme fram i romjula. Hvem som får tittelen Årets hverdagshelt av de fem finalistene, er det redaktørene som bestemmer.

Prisutdelingen vil skje på Adresseavisens og Trondheim Symfoniorkesters nyttårskonsert 7. januar.

I 2020 stemte leserne våre fram Victor Sotberg som Årets trønder, mens Tone Grådahl og trillingene Thorvaldsen ble kåret til Årets hverdagshelt 2020.

Siste fra Trøndelag

Ukas første Midtnytt

Ukas første Midtnytt