Hopp til innhold

Finner vi Årets trønder blant de folkevalgte?

Tore O. Sandvik, Ola Borten Moe eller Rita Ottervik? Hvem er din favoritt?

Årets trønder 2012

Flere politikere er blitt foreslått som Årets trønder 2012. Ola Borten Moe (f.v), Rita Ottervik og Tore O. Sandvik er blant kandidatene.

Foto: Adresseavisens arkiv

Forslagskassen til Årets trønder 2012 bugner over av gode forslag på kandidater.

NRK Trøndelag og Adresseavisen jakter på en person som har gjort en betydelig innsats det siste året.

Det er fortsatt mulighet til å sende inn ditt forslag, bruk skjemaet nedenfor.

«Fikk regjeringen til å snu»

Våre lesere, lyttere og seere har blant annet foreslått flere politikere, og ifølge dem er det ingen tvil om at noen av de trønderske folkevalgte har gjort en imponerende jobb.

Innsatsen til fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag i forbindelse med kampflybasen til Ørland kommune har ikke gått upåaktet hen.

Jeg mener han fikk regjeringen til å snu, og velge Ørland foran Bodø. Det er få som vet hvor mye arbeid han la ned i denne saken.

Forslagsstiller om Tore O. Sandvik

(Artikkelen fortsetter under forslagsskjemaet).

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kalendergutt er foreslått som kandidat

Tidligere denne uka kom Senterpartiets kronprins, Ola Borten Moe, i medias søkelys på grunn av en sexy kalender i regi Senterungdommen. Det vites ikke om det var hans nye modellkarriere som førte til nominasjon til Årets trønder, men olje- og energiministeren er uansett en mann som blir lagt merke til.

«Han er den ultimate representanten for det ekte trøndere setter høyest: integritet, mot og ærlighet. Bøyer aldri av for press, tør å gjøre upopulære avgjørelser og sier ting som de er» skriver en som gjerne vil at statsråden skal få ekstra honnør for arbeidet.

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap), er også en populær kvinne, og flere mener at hun skal få hedersbetegnelsen.

En av våre lesere skriver at «Trondheim er blitt en miljøhovedstad, og en av de beste byene å bo i, enten du er småbarnsforeldre, syklist, bilist, student, gående eller pensjonist».

«Elsket og hatet»

Næringsminister Trond Giske (Ap) måtte tåle kraftig kritikk da kameraten Rune Olsø ble ansatt som administrerende direktør i det helstatlige eiendomsselskapet Entra etter et styrekupp. Giske har stått i stormen, men enkelte av våre lesere mener han har kommet styrket ut av det.

«En av Trøndelags mest markante politikere. Elsket og hatet. Smart, strategisk og med et politisk prosjekt» skriver en av forslagsstillerne som mener at statsråden fortjener Årets trønder-tittelen.

En tidligere trondheimsordfører, Marvin Wiseth (H), har også blitt foreslått som kandidat. Han var ordfører i Trondheim i åtte år, før han trakk seg ut av politikken. Tidligere i år ble det kjent at han gjør et politisk comeback etter 15 år, og stiller på fjerdeplass på Sør-Trøndelag Høyres liste til neste års stortingsvalg.

Flere lesere var fornøyd med denne avgjørelsen. «Ingen over Marvin Wiseth. Trønder, usnobbet, klok, vennlig og kjempekjekk» skriver en av forslagsstillerne.

«Mot bompenger»

Stortingsrepresentant for Høyre, Linda Cathrine Hofstad Helleland, har også blitt lagt merke til, enten hun kjemper fanesaker for regionen eller gjør seg bemerket i familie- og kulturkomiteen. «Gjør en fremragende jobb for regionen vår på Stortinget» skriver en forslagsstiller som har sansen for Høyre-toppen.

En annen stortingsrepresentant som har blitt foreslått er ringreven Per Sandberg i Fremskrittspartiet. Han er inne i sin tredje periode som stortingsrepresentant, og har sittet for både Nord- og Sør-Trøndelag-benken. Han er leder av justiskomiteen.

Han er en av få politikere som er mot bompenger

Forslagsstiller om Per Sandberg

Det har også kommet inn forslag på ikke fullt så kjente politikere. Ingrid Johansen Aune (27) har vært politisk rådgiver i Forsvarsdepartementet, og er nå politisk rådgiver i Utenriksdepartementet. «Hun er en inspirasjon for alle, og har tæl» skriver en forslagsstiller. Johansen Aune har vært medlem i Sør-Trøndelag AUF.

Du har fortsatt mulighet til å foreslå din favoritt til Årets trønder 2012. Fristen går ut 18. november.

Fjorårets fem finalister:

KANDIDAT 1: MARIT BJØRGEN
KANDIDAT 2: KJØR FOR LIVET-GRÜNDERNE
KANDIDAT 3: ARNE OKKENHAUG
KANDIDAT 4: HJERNEFORSKERNE MOSER
KANDIDAT 5: ÅGE ALEKSANDERSEN

Siste fra Trøndelag