NRK Meny
Normal

Tyven feilberegna totalt – og Are fikk igjen kostbar sykkel

For noen uker siden ble Are Rolvsjord frastjålet en veldig sjelden og kostbar sykkel. I dag dukket tyven opp på et sykkelverksted for å gjøre justeringer på sykkelen – det han ikke visste var at Are jobber der ...

Are og sykkelen

Tyven kom til sykkelbutikken for å justere demperne. Der jobbet eieren Are – som er strålende fornøyd med å ha funnet igjen sykkelen sin.

Foto: Privat

– Ja dette var tøft. Tyven kan ikke ha tenkt seg så godt om, sier Are Rolvsjord.

For noen uker siden ble Are frastjålet en svært sjelden og kostbar sykkel. Rolvsjord jobber i sportsbutikken VPG – Vertical Playground på Oppdal, hvor de selger utstyr for litt hardt friluftsliv – i tillegg til at de reparerer sykler.

Mandag dukket det opp en sykkel Are plutselig dro kjensel på.

– Jeg var ikke i tvil om at det var sykkelen min. Jeg kjente den blant annet igjen på en del utstyr og deler som var byttet ut fra det som var originalt, sier Rolvsjord.

Tyven hadde like før levert fra seg den sjeldne sykkelen i butikken. Han ville ha verkstedet til å blant annet justere demperne på den.

Ifølge Bjarne Grøseth ved VPG var det helt tilfeldig at Are kom forbi akkurat da sykkelen sto på verkstedet.

– Are kom gående forbi. Han jobber ikke på verkstedet til vanlig, men på kontoret. Han ble brått klar over at sykkelen hans sto der. Da ble det en reaksjon, sier Grøseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

sykkel

Sykkelopplevelser i naturen og fjellsykling er populært på Oppdal

Foto: Martin I. Dalen

Tyven blånektet

Tyven hadde dratt fra butikken, men kom tilfeldigvis tilbake kort tid etterpå.

– Han kom tilbake av en eller annen grunn, og da konfronterte jeg han med om dette virkelig var hans sykkel. Så fikk jeg etter hvert se på rammenummeret, og jeg var ikke i tvil om at dette var min sykkel, sier Rolvsjord.

Men allikevel nektet tyven og holdt på at sykkelen var hans.

– Han kom med noen dårlige forklaringer om at han hadde kjøpt sykkelen i Trondheim. Så ble det til at sykkelen tilhørte en venn og at han vurderte å kjøpe den. Da vi skulle prøve å ringe denne vennen virket ikke telefonnumrene, sier Rolvsjord.

Etter en del diskusjon innrømte til slutt tyven at det ikke var hans sykkel og at han hadde tatt den.

Stakk rett ut på tur

– Are ble så glad at han stakk rett på sykkeltur straks, sier Grøseth.

Are og sykkelen

En gledestrålende Are Rolvsjord og den spesielle historien har versert på sosiale medier i dag. Kollegaene ved VPG var raske til å legge den ut.

Foto: Privat

Ifølge kollegaen hadde arbeidskameratene merket at humøret hadde vært litt labert til vennen så lenge sykkelen var borte. Nå ble dagen i dag en gledens dag for alle.

– Han har vært litt preget av sykkeltyveriet ja. Han sykler mye og dette har gått innpå han. Det har vært et sårt tema. Jeg syns det er utrolig bra at sykkelen dukka opp. Det er ganske sjelden slikt skjer. Så det skal bli mye god stemning på kontoret i morgen, sier Grøseth.

Sykkelen er spesiell blant annet på det viset at den er laget for å bruke på fjelltur. Rolvsjord bruker den mye i terrenget på Oppdal.

Det er ensåkalt stisykkel som er laget for å være lett å sykle i oppoverbakke med, og som det også går an å sykle raskt nedover med.

– Jeg skal på tur i morgen. Det var utrolig godt å få tilbake sykkelen, sier Rolvsjord.

Tyven vil bli anmeldt.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25