Arbeidstilsynet til Løsberga

Arbeidstilsynet har bedt om et hastemøte med Statens Vegvesen.

Ras i Løsberga
Foto: Magnar Brandseth / NRK

Arbeidstilsynet vil nå gå inn og vurdere sikkerheten for dem som arbeider i Løsberga på nytt. Tilsynet har tidligere vurdert sikkerheten som tilfredsstillende, men har etter de siste tids hendelser, bedt om et snarlig møte.

Flere hus ble evakuert under sprengningen torsdag ettermiddag. En stein traff et av de evakuerte husene og flere takplater ble ødelagt, ifølge beboerne. Ingen personer ble skadet.

Se video: Naboer frykter for hjemmene sine

Faren for stor for Jernbaneverket

Vegvesenet har vurdert faren for stor til at Jerbaneverket skal slippe til sine arbeidere på toglinja nedenfor for å rydde opp etter raset mandag. Samtidig har de hatt sine egne og entreprenørens folk i arbeid i rasområdet. De har blant annet festet nye målepunkt på kjempesteinblokkene som henger oppe i berget, og de bygger en stor steinvoll på E6 nedenfor, for å skjerme jernbanesporet.

- Vi betrakter det som forsvarlig å utføre disse jobbene, sier prosjektleder i Statens Vegvesen, Asbjørn Moe.

Gunn-Karin Kristiansen
Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

- Det virker risikabelt

Nærmeste nabo til rasområdet, Gunn-Karin Kristiansen, var på tur hjem fra butikken da raset gikk.
- Da jeg så den kjempestore steinblokka kom, så jeg at den like gjerne kunne havnet på huset vårt og meg som der den endte, sier hun.

I dag fikk hun beskjed om evakuering under sprenginga i ettermiddag, men har elles får lite varsling. Hun er redd, ikke minst for de som arbeider i Løsberga.
- Jeg syns at dette arbeidet burde stoppes, både for vår skyld og for de gutta som jobber der nede. De har jo en jobb å gå til, og har fått instrukser om hva de skal gjøre, men jeg syns det virker for risikabelt, sier Gunn-Karin Kristiansen.

Vil vureder sikkerheten på nytt

Arbeidstilsynet har tidligere, etter det ukontrollerte raset i juni, vurdert sikkerheten for arbeiderne i Løsberga som god nok. Men vil nå vurdere sikkerheten på nytt og har bedt om snarlig møte.

Senioringeniør i Arbeidstilsynet Anders Gjervan sier til NRK at etter det som har skjedd den siste tida føler Arbeidstilsynet at det er grunn til å se på de risikovurderinger som er foretatt, både for det arbeidet som er utført og for det arbeidet som skal skje fremover.

- Vi vil forsikre oss om at Statens Vegvesen bruker den ekspertisen som er nødvendig, sier Gjevran.

Video: Fulle lagre hos EC Dahl på grunn av raset.

Video nsps_upload_2008_11_6_18_28_55_381.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Se kveldens TV-nyheter her

Se kveldens TV-nyheter her