Arbeiderpartiet klar vinner av skolevalget i Trondheim

Stemmene er talte og resultatet fra årets skolevalg er klart. Arbeiderpartiet fikk 35 prosent av stemmene ved skolevalget i Trondheim.

Rita Ottervik

Rita Ottervik på AUFs valgvake i Trondheim.

Foto: Stein Lorentzen / NRK

Valglogo

Resultatene viser at Arbeiderpartiet er soleklar vinner på alle skolene i Trondheim. Ungdom sier tydelig at de ikke ønsker Høyre og Yngve Brox som ordfører i Trondheim, men Rita Ottervik og Arbeiderpartiet.

– Det er veldig flotte tall for Arbeiderpartiet. Dette er et veldig sterkt signal fra ungdommen i Trondheim at de ønsker å fortsette med et Ap-styre. Ikke minst er jeg glad for at det blå alternativet ligger veldig lavt, sier ordfører i Trondheim Rita Ottervik.

– Det er et helt utrolig resultat. Vi vet at resultatene i skolevalget er en indikator på hvordan det kommer til å gå i valget., sier leder i AUF Trondheim Julie Indstad Hole.

Høyre ned fra 23,8 til 17,4

Ap er suveren vinner med flest stemmer, flest skoler og enorm fremgang sammenlignet med sist skolevalg i 2013. Høyre raser fra 2013 og havnet under 20 %. Arbeiderpartiet har dobbelt så mange stemmer som nest største parti, Høyre.

Selv om Høyre fortsatt er det største partiet går de ned fra målingen i 2013. I valget i år fikk de 17,4 prosent av stemmene, ned fra 23,8 prosent i 2013.

Skyhøy deltakelse

Valgdeltakelsen ved skolevalgene har i mange år ligget skyhøyt over den vanlige valgdeltakelsen. I 2013 stemte 81,1 prosent i skolevalget, mens bare 66,5 prosent av førstegangsvelgerne mellom 18 og 21 år stemte, viser en undersøkelse gjort av Universitetet i Oslo.