Ap inviterte til allsang «uten grenser» med Giske

Lokallaget inviterte til «Allsang uten grenser» med Trond Giske som konferansier. Etter sterke reaksjoner endret de invitasjonen. – Må beklage om noen har følt seg støtt, sier lokallagslederen.

Allsang uten grenser med Trond Giske, arrangert av Ørland Arbeiderparti.

«For første gang arrangerer vi Allsang UTEN grenser. 🤩 (eller kanskje genser🤷‍♂️)», skrev Ørland Arbeiderparti opprinnelig under Facebook-posten som skal invitere til allsang med Ap-politikerne Trond Giske og Kirsti Leirtrø i Ervika på Ørlandet.

– Det var veldig flåsete skrevet, med tanke på den historikken han har, sier Åse Kari Kobbersletten til NRK.

Hun var en av flere som reagerte og engasjerte seg i kommentarfeltet under Facebook-innlegget.

Åse Kari Kobbersletten:Utan grenser med Trond Giske.
Er det mogleg? Og dette er valgkamp?!

– Dette Ap-laget dummer ut hele partiet på et vis. Jeg tenker at dette er kvinnefiendtlig spøk. Enten spiller de bevisst på den historien som har vært, eller så tenker de ikke på det. Det blir en umusikalsk allsang, sier hun.

Hun sikter til varsler-sakene mot Trond Giske i 2018.

Etter å ha gått gjennom flere varsler mot den profilerte Ap-politikeren, konkluderte Arbeiderpartiet i 2018 med at Giske hadde brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering.

– Jeg synes jo litt synd på alle de seriøse i partiet som står på stand ellers rundt i landet og som blir assosiert med dette, sier Kobbersletten.

– Umusikalsk

Innlegget ble først endret og er nå slettet av Ørland Arbeiderparti. Arrangementet har skiftet navn fra «Allsang uten grenser» til det noe enklere «Allsang».

Flere i det nå slettede kommentarfeltet reagerte på at Arbeiderpartiet har lagt opp til et arrangement med en slik tittel:

fra kommentarfeltet:Det her burde aldri vært vurdert som verken familiearrangement eller politisk initiert - ekstremt dårlig dømmekraft. Et så koselig arrangement med muligheter for å få mye stemmer, får i stedet et negativt omdømme allerede før det har skjedd...

En annen skriver:

Fra kommentarfeltet:Galskap!!! Giske uten grenser og uten genser tror dere folk er idioter. Er dette en måte å skaffe velgere til et sosialdemokratisk skifte i norsk politikk.

Skam!

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra Trond Giske selv.

Beklager

Leder Fredrik Sandness i Ørland Arbeiderparti sier til NRK at de endret til Allsang siden flere har mistolket arrangementet.

– Når noen velger å mistolke det så velger vi å endre for å vise at det ikke var denne veien vi ønsket å ha det. Noen mener vi har brukt humor på dette. Det er ikke tilfelle i det hele tatt, sier Sandness til NRK.

Leder Fredrik Sandness i Ørland Arbeiderparti

Lokallagsleder Fredrik Sandness i Ørland Ap

Ørland og Bjugn ble i 2020 slått sammen til én kommune. Tidligere ble arrangementet avholdt på grensen mellom de to kommunene. Derfor har arrangementet fått nytt navn i år.

– Synes du det var riktig å kalle dette arrangementet for «Allsang uten grenser»?

– Ja, for det er det vi har kalt det hele tiden. Eneste vi har endret er «på grensen» nå som det ikke finnes noen kommunegrense lenger. Men jeg som leder må jo beklage om noen har følt seg støtt av det, selvfølgelig. Det er derfor vi valgte å endre, sier Sandness.

Han forteller at dette er andre gang de bruker Giske som konferansier på arrangementet.

Slik så Facebook-posten fra Ørland Arbeiderparti ut før endring. Dette stod i innlegget: "🌟 Nå er det under 2 uker igjen til ALLSANG UTEN GRENSER 🌟

Tradisjon tro har Ørland Arbeiderparti arrangert Allsang på grensen i Ervika. Nå er grensa borte, men det stopper ikke oss! For første gang arrangerer vi Allsang UTEN grenser.🤩 (eller kanskje genser🤷‍♂️)

🌹 Alle er hjertelig velkommen til å være med!

Det vil bli salg av kaffe, brus, kake og pølse. I tillegg vil det bli loddsalg hvor man kan vinne seg stilige premier.😎

Med oss som konferansierer har vi Trond og Kirsti. Vi får også besøk av Tre Vise Menn og mange flotte, lokale artister.🎶

Tusen takk til Irja og alle andre som står på for å få til dette. Vi gleder oss!😁

Del i vei!"
Foto: Skjermdump

Uten genser

Blant reaksjonene i sosiale medier, reagerte enkelte på at partiet inviterer til allsang uten genser. Sandness sier det handler om været i Trøndelag.

– Det er fordi at i Trøndelag har vi et varierende vær. Vi har hatt både finvær og regn på arrangementet før, for å si det sånn, sier Sandness til NRK.

– Det er muligens feil bruk av ord og det tar vi til etterretning og beklager for. Da må det i så fall stå på meg som leder, det var en feil fra meg og det skal jeg beklage.

Sandness sier han valgte å slette Facebook-innlegget fordi reaksjonene i kommentarfeltet var sterke og ifølge ham tidvis usaklige.

– Det blir ikke på et saklig nivå, synes jeg.

Arrangementet skal fortsatt gjennomføres den 22. august – med samme program.

Allsang uten grenser med Trond Giske, arrangert av Ørland Arbeiderparti.
Plakaten til Ørland Arbeiderpartis Allsang uten grenser med Trond Giske

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt