Mobbing stengte ungdomsklubb – nå får de en ny sjanse

Utstrakt nettmobbing, utfrysing og baksnakking gjorde at ungdomsklubben måtte stenge før jul. Nå lover ungdommene å skjerpe seg.

Grong ungdomsklubb

Ungdomsklubben i Grong har slitt med en del mobbing i fjor høst. Nå tror klubbledelsen på bedre tider.

Foto: Grong kommune

Trond Martin Sæterhaug

Trond Martin Sæterhaug er ungdomsarbeider i Grong kommune.

Foto: Anita Færøy

Klubbleder og ungdomsarbeider Trond Martin Sæterhaug vil gi ungdommene en ny sjanse, skriver Namdalsavisa.

Var lei av mobbingen

– Ungdommene vil gjøre noe med mobbekulturen, og da gir vi de en sjanse. Jeg har jobbet mye med både de som plager og de som føler seg plaget de siste ukene, sier klubblederen til NRK.

I desember valgte han å stenge klubben. Sæterhaug var lei av mobbekulturen blant ungdommene.

– Dette er et fenomen som sprer seg i hele samfunnet. Mobbing har alltid eksistert, men i løpet av de siste årene har plaging, bitching og sosial utfrysing tatt større tak i ungdomskulturen. I Grong har dette problemet blitt formidabelt i løpet av høsten, og ungdomsklubben må stenges inntil videre, fortalte han til NRK da klubben stengte dørene.

Reagerte spontant

Ifølge klubblederen har ungdommene nå selv skjønt at de må gjøre noe med måten de oppfører seg mot hverandre på. Han har selv vært rundt og snakket med elever ved ungdomsskolen.

– Ungdommene er innstilt på å gjøre noe med mobbekulturen, og lokalsamfunnet har reagert spontant og tatt problemet på alvor. Det har skjedd noe positivt i Grong, mener Sæterhaug.

Onsdag kveld åpnes derfor ungdomsklubben igjen, og det er artisten Thomas Brøndbo som skal sørge for underholdningen når Grong-ungdommene møtes igjen i klubben sin.