NRK Meny
Normal

Nå blir det «Drive in-vielse» i Lademoen kirke

Førstkommende lørdag arrangerer Lademoen kirke det de kaller «Drive in-vielse». Her får par tilbud om å gifte seg på 15 minutter.

Sokneprest Stein Ellingaard

Sokneprest Stein Ellinggard håper lavterskeltilbudet vil tiltrekke seg mange gifteklare par. Han lover at stunden vil bli høytidelig.

Foto: Stein Lorentzen/NRK

Lørdag 28. mai åpnes Lademoen kirke i Trondheim for de gifteklare. Dersom du har 15 minutter til rådighet, er det nok tid for å bli gift akkurat denne dagen.

I løpet av tre timer, mellom klokken 12.00 og 15.00 vil det være mulig å komme innom for å gifte seg. 21 par har allerede meldt sin ankomst, forteller soknepresten - som tror fler vil ta turen.

– Vi har fått beskjed fra 21 par allerede nå. Noen kommer med følge og tilskuere, mens andre kommer uten, så jeg regner med at kirka vil bli fylt med folk denne dagen, sier Stein Ellinggard til NRK.

Fullverdig vielse

Lademoen kirke

Lademoen kirke i Trondheim har også tidligere vært åpen for drop in-dåp.

Foto: Øyvind Vikhammermo

De har valgt å kalle konseptet for «Drive in-vielse».

– Dette er rett og slett for å skape litt oppmerksomhet rundt det som skjer. Men det er helt valgfritt om man vil kjøre hit, sykle eller gå, sier soknepresten.

Selve vielsen er fullverdig, men på grunn av tidsramma vil seremonien være kraftig forkortet. Men kirka skal være pyntet med blomster og lys, og man skal få følelsen av at stunden er høytidelig.

– Kom akkurat som du er

– Vi tar et enkelt møte med hvert par i omtrent ti minutter i forkant. Det blir en kort orientering, kanskje et lite dikt, men en mye kortere versjon, sier Ellinggard.

Og det kreves heller ingen kleskode.

– Man trenger ikke å være stivpyntet - kom som du er, sier presten.

Han håper tilbudet vil friste dem som kanskje har gått med tanken på å gifte seg i lengre tid, men ikke helt har fått ut fingeren.

Tilbudet skal være lavterskel og vise at et bryllup ikke trenger å koste all verden.

Ifølge Den Norske Kirke sine hjemmesider er visstnok pågangen så stor at det nå er fullbooket. Det vil bli nye sjanser for lignende opplegg til høsten.

Sokneprest Stein Ellingaard

Sokneprest Stein Ellinggard håper å kunne møte mange gifteklare par på trappa til Lademoen kirke lørdag.

Foto: Stein Lorentzen/NRK