NRK Meny
Normal

Ap-politiker la ut terrorspøk på Facebook

«Varselet for Norge de neste dagene. Godværet fortsetter, men med fare for terror på enkelte plasser.» Ap-politiker Atle Olav Sognli legger seg flat etter Facebook-status.

Facebook

Flere reaksjoner kom etter politikeren publiserte innlegget: «Upassende status Atle», «det liker vi ikkje» og «veldig upassende» var blant meldingene.

Foto: Thierre Roge / Reuters

Etter at terrorvarselet for Norge gikk ut, skrev kommunestyrerepresentant i Orkdal, Atle Olav Sognli, følgende status på sin Facebook-konto:

«Varselet for Norge de neste dagene. Godværet fortsetter , men med fare for terror på enkelte plasser.»

Utslag av galgenhumor

Flere reaksjoner kom etter politikeren publiserte innlegget: «Upassende status Atle», «det liker vi ikkje» og «veldig upassende». Det var Avisa Sør-Trøndelag som først omtalte saken og da de tok kontakt hadde Sognli sletta statusen.

– Det ble varsla terrorfare. Det var en reaksjon. Det er ikke hver dag at Norge får fare for terroranslag. Vi reagerer ulikt. Det er en helt merkelig situasjon. Uvirkelig. Jeg burde ha visst bedre enn å prøve å se humoristisk på det. Det var et utslag av galgenhumor, sier Sognli til avisa.

– Jeg har vært en idiot

Politikeren legger seg flat etter å ha kommet med en slik spøk.

– Ja, jeg legger meg langflat. Sier unnskyld. Det finnes ingen unnskyldning, og det er helt forferdelig. Jeg burde aldri ha skrevet det. Jeg er veldig glad for at folk sa fra så jeg fikk sletta det. Jeg har vært en idiot, rett og slett. Jeg er veldig lei meg, sier Sognli.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal