– Dette er en hån mot velgerne

Arbeiderpartiet gikk til Høyre for å få en samarbeidspartner i Melhus.

Sigmund Gråbak

Sigmund Gråbak og Melhuslista gjorde et kanonvalg. Trolig bidro de sterkt til velgerflukten fra Høyre. Likevel er det Høyre som får samarbeide med valgvinnerne Arbeiderpartiet.

Foto: Øivind Olson

Melhus' varaordfører de siste fire år, Sigmund Gråbak, ble vraket som toppkandidat for partiet sitt Høyre. Dermed etablerte han den tverrpolitiske Melhuslista. De gjorde et brakvalg under lokalvalget, og fikk hele 10,1 prosent av stemmene.

Trass brakvalg: Gråbak og Melhuslista får ingen toppverv. Valgvinnerne Arbeiderpartiet har gått til Høyre for å samarbeide.

– En hån

– Det er mange velgere, både i Arbeiderpartiet og Høyre som reagerer fordi det ikke er en slik koalisjon de har stemt på. Jeg vil gå så langt som å si at dette er en hån mot mange velgere i Melhus, sier Gråbak til NRK.

Melhuslista ble etablert for et halvt års tid siden. De sto trolig bak velgerflukten fra Høyre, som gikk tilbake 10,8 prosent.

Ordføreren: – Usikker på om velgerne ventet dette

– Samarbeidet med Arbeiderpartiet gir mest gjennomslag for politikken vår, skriver Høyres toppkandidat, Stine Estenstad, i en SMS til NRK.

Gunnar Krokstad

Den ferske melhusordføreren, Gunnar Krokstad (Ap), er ikke enig i at samarbeidet med Høyre er en hån mot velgerne.

Foto: Øivind Olson

Gunnar Krokstad (Ap) er ny ordfører i Melhus. Han er ikke enig i Gråbak om at velgerne i Melhus er lurt.

– Dette er ikke en hån mot velgerne. De vet at partiet de stemmer på som regel ikke får rent flertall, og at må de samarbeide med andre. Jeg er usikker på om de ventet dette, men nå har det skjedd en del ting, sier Krokstad, som blant annet sikter til at Melhuslsita ble etablert.

Melhuslista får fire representanter i kommunestyret, blant andre artist Tore Johansen.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.