NRK Meny

– Dette er en hån mot velgerne

Arbeiderpartiet gikk til Høyre for å få en samarbeidspartner i Melhus.

Sigmund Gråbak

Sigmund Gråbak og Melhuslista gjorde et kanonvalg. Trolig bidro de sterkt til velgerflukten fra Høyre. Likevel er det Høyre som får samarbeide med valgvinnerne Arbeiderpartiet.

Foto: Øivind Olson

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Melhus' varaordfører de siste fire år, Sigmund Gråbak, ble vraket som toppkandidat for partiet sitt Høyre. Dermed etablerte han den tverrpolitiske Melhuslista. De gjorde et brakvalg under lokalvalget, og fikk hele 10,1 prosent av stemmene.

Trass brakvalg: Gråbak og Melhuslista får ingen toppverv. Valgvinnerne Arbeiderpartiet har gått til Høyre for å samarbeide.

– En hån

– Det er mange velgere, både i Arbeiderpartiet og Høyre som reagerer fordi det ikke er en slik koalisjon de har stemt på. Jeg vil gå så langt som å si at dette er en hån mot mange velgere i Melhus, sier Gråbak til NRK.

Melhuslista ble etablert for et halvt års tid siden. De sto trolig bak velgerflukten fra Høyre, som gikk tilbake 10,8 prosent.

Ordføreren: – Usikker på om velgerne ventet dette

– Samarbeidet med Arbeiderpartiet gir mest gjennomslag for politikken vår, skriver Høyres toppkandidat, Stine Estenstad, i en SMS til NRK.

Gunnar Krokstad

Den ferske melhusordføreren, Gunnar Krokstad (Ap), er ikke enig i at samarbeidet med Høyre er en hån mot velgerne.

Foto: Øivind Olson

Gunnar Krokstad (Ap) er ny ordfører i Melhus. Han er ikke enig i Gråbak om at velgerne i Melhus er lurt.

– Dette er ikke en hån mot velgerne. De vet at partiet de stemmer på som regel ikke får rent flertall, og at må de samarbeide med andre. Jeg er usikker på om de ventet dette, men nå har det skjedd en del ting, sier Krokstad, som blant annet sikter til at Melhuslsita ble etablert.

Melhuslista får fire representanter i kommunestyret, blant andre artist Tore Johansen.

Video fra Trøndelag

Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.

< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?