NRK Meny
Normal

Antatt HA-leder pågrepet

Politiet i Trondheim har sikta den antatte lederen for Hells Angels i Norge for å ha påvirket en regnskapsmedarbeider til å avgi falsk erklæring.

– Den pågrepne er den antatte lederen av Hells Angels i Norge, bekrefter politiadvokat Per Martin Utkilen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ifølge avisa ble mannen pågrepet i Trolla i Trondheim torsdag ettermiddag, men han nekter for å ha gjort noe galt.

Tirsdag denne uka var det et rettsmøte om politiet hadde rett til å fortsette og holde beslag i verdier som mannen hadde.

Da la mannens advokat Morten Furuholmen fram papirer som skulle vise at han på lovlig vis hadde skaffet seg blant anna en bil, en motorsykkel, klokker, fjernsyn og hvitevarer.

Kvinna også sikta

Dokumentet som nå skal ha vist seg å være falskt, var skrevet under av ei kvinne ved et regnskapskontor.

– Kvinna er nå sikta for falsk erklæring i saken. Noe hun også har erkjent, sier politiadvokat Utkilen, til avisa som skriver at hun ikke kan forklare hvorfor hun gjorde det.

Politiet skal ikke ha grunnlag for å tro at hun har blitt trua eller tvunget til det.

Tror han blir sluppet fri

Mannen ble i vinter sikta for blant anna heleri og hvitvasking, og han er også sikta i en narkosak og for pengeutpressing, skriver Adresseavisen på nett.

Advokaten til den antatte HA-lederen, Morten Furuholmen, visste ifølge Adresseavisen ikke at kvinna har innrømmet saken. Han regner med at hans klient vil bli sluppet fri om ikke så lenge.