– Jeg er helt overveldet, sier daglig leder i Mathallen Anne Morkemo til NRK.
Daglig leder i Mathallen Anne Morkemo.
Foto: Ovesen / KjartanSeks flere ansatte
Hun har måttet ansette folk hver eneste dag for å imøtekomme den store pågangen. Enkelte dager har hun ansatt flere på samme dag.
– I utgangspunktet hadde vi bra bemanning, men det har vært så mange besøkende at vi har måttet ansette enda flere, sier hun.
I dag er de rundt 15 ansatte. Det er seks flere enn da de åpnet for en uke siden. Morkemo mener de nå har bedre oversikt over når og hvor det trengs folk i Mathallen.
Den daglige lederen er glad for at det er ferietid og at mange studenter ønsker å jobbe.
– Det er populært å drive med lokal mat. Vi ønsker at flinke folk skal jobbe her, så det er vi fornøyd med.
Mathallen har hatt mange besøkende den siste uken.
Foto: Ovesen / KjartanGreier ikke å produsere nok
Den store pågangen har også vært en utfordring for produsentene. De greier rett og slett ikke å produsere nok.
– Etterspørselen av lokal mat er mye større enn det produsentene greier å levere, forteller Morkemo.
Hun mener det også var tilfelle i forkant av at Mathallen åpnet. Nå er etterspørselen bare blitt enda større.
De har måttet doble og tredoble enkelte bestillinger. Ost fra Gangstad gårdsysteri er en av de populære varene som har flydd ut av butikkhyllene.
– Da vi ringte produsenten for å si at det var tomt skjønte hun ingenting, for hun hadde jo nettopp levert osten her, forteller hun.
Dårlig vær og stor etterspørsel har vært en utfordring for produsentene.
Foto: Kjartan Ovesen / NRKHar flerdoblet omsetningen
I åpningsuken har Mathallen hatt en omsetning som har vært tre til fire ganger høyere enn det de budsjetterte med.
– Vi er veldig fornøyd, selv om det har vært utfordrende for oss og produsentene. Vi gleder oss til å se hvordan det går fremover, sier daglig leder til NRK.