NRK Meny
Normal

Ansatte lettet

De ansatte ved Norske Skog på Skogn kan puste lettet ut etter den gode nyheten i dag.

Møte med de ansatte ved Norske skog på Skogn februar 2008

Fabrikksjef Knut Dreier forteller de ansatte de gode nyhetene.

Foto: Frank Almås / NRK

Konsernledelsen ga i dag beskjed om at ingen av de tre papirmaskinene ved Norske Skog på Fiborgtangen i Skogn blir lagt ned.

Dermed kan de ansatte senke skuldrene etter lang tid med usikkerhet. I tillegg til at ingen av papirmaskinene blir stengt, ønsker konsernledelsen å investere i et fyllstoffprosjekt til 300 millioner kroner. De ansatte fikk beskjeden i dag tidlig, forteller fabrikksjef Knut Dreier.

- Vi er veldig letta fordi nå har vi anledning til å se lenger fremover enn uker og en eller to måneder. Sånn sett er dette en god dag for oss.

Tillitsvalgt på Skogn, Kjetil Bakkan, er lettet over at konsernledelsen vil satse på papirfabrikken på Skogn.

- Det er med stor lettelse og det føles utrolig befriende å få vekk det spøkelset som henger over oss. Konsernet har vært i en dramatisk situasjon, så at vi nå har fått trekt bort dette skydekket, og nå skal være bidragsytere inn i framtida, det føles rett og slett befriende.

 

Tar kuttene på Follum

Konsernet la i dag lagt fram resultatene for fjerde kvartal, og de bestemte seg altså for å fortsette driften av alle tre papirmaskinene på Skogn.

Istedet har de bestemt seg for å legge ned en av de tre papirmaskinene på Follum ved Hønefoss i Buskerud.

Dette vil reduserer produksjonskapasiteten med rundt 130 000 tonn. Og de håper å spare 400 millioner kroner årlig.

Konsernledelsen foreslår også at produksjonskapasiteten i selskapet i Europa og Korea reduseres, og flere eiendommer skal selges, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Selskapet skal også redusere antall ansatte for å bedre lønsomheten i konsernet.

 

Dårlig resultat

Norske Skog la samtidig fram resultatene for fjerde kvartal i fjor. Driftsresultatet endte på 176 millioner kroner mot 567 millioner kroner i samme periode i 2006. Resultatet før skatt endte på minus 82 millioner kroner mot 318 millioner kroner i samme periode i 2006.

 

Overkapasitet

– Gjennom de siste årene har kostnadsøkninger og overkapasitet redusert Norske Skogs lønnsomhet til et nivå som ikke er finansielt bærekraftig. For å bedre lønnsomheten, er vi nødt til å gjøre fundamentale kostnadsforbedringer i driften og administrasjonen av selskapet, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Forslagene skal behandles av styret 4. mars. Endelig beslutning skal tas av bedriftsforsamlingen 12. mars.

 

(NTB/NRK)