NRK Meny
Normal

Ansatte i opprør

De ansatte ved sykehuset på Røros er sjokkert over de dramatiske kuttene styret har vedtatt. I dag møtte de direktøren.

 

Sykehus, illustrasjonsbilde
Foto: NRK

Styret ved St. Olavs Hospital utsatte i går den endelige avgjørelsen for når og hvordan ortopedisk avdeling ved Røros Sykehus skal nedlegges.

Men de ansatte frykter nedleggelse, og frustrasjonen var stor da de møtte sykehusdirektør Gunnar Bovim i dag.

- Jeg får ikke sove om natta og jeg klarer snart ikke å spise. Dette går veldig hardt inn på meg, sier tillitsvalgt Lilly Ødegård, til Nea Radio.

Hun forteller at de har svært syke pasienter liggende som i framtida kan bli nødt til å bli lagt inn ved St. Olavs Hospital i Trondheim. Og Ødegård synes det er forferdelig at så syke folk skal måtte ligge på syekhus så langt unna lokalmiljøet sitt.

- Vi var ikke forbredt på dette forslaget og det kom som et sjokk. Heldigvis er det foreløpig ikke satt noen dato for nedlegging, sier Ødegård, som tror press fra ansatte og andre har medvirka til det.

I dag møtte de direktør ved St. Olavs Hospital Gunnar Bovim, og han fikk høre at de ansatte ikke har tenkt å gi opp ortopedisk avdeling uten videre.

- Vi gir oss ikke før kroken er satt på døra, sier Ødegård.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.