NRK Meny
Normal

Ansatte frykter for egen sikkerhet

Ansatte ved Kreftbygget ved St. Olavs Hospital frykter for sin egen sikkerhet. Rusmisbrukere på medisinjakt skaper utrygghet.

- Vi har opplevd at sterkt rusa personer har kommet inn for å true til seg medikamenter. Det har også skjedd på dagtid. Det er særlig skrankepersonalet som er utsatt og føler seg utrygge, sier verneombud Anne Lise Bjørstad.

Hun sier at de som sitter i skranken i bygget ikke har beskyttelse, til tross for at avdelingen har slitt med både aggresive rusmisbrukere og tyverier i lengre tid.

Vanligvis sitter det to personer i skranken, men ved sykdom får ikke avdelingen kalle inn ekstrahjelp. Ifølge verneombudet betyr det at noen sitter alene i resepsjonen annenhver dag, uten andre hjelpemidler enn en telefon dersom noe skulle skje.

Dette vil ikke verneombudet godta.

- Det må sitte to personer i skranken hele tida. Det er en menneskerett å kunne føle seg trygg på jobben, sier Bjørstad.

Sikkerhetssjef Nils Nesjan ved St. Olavs Hospital deler ikke vernombudets bekymring for situasjonen.

- Jeg mener at det overhodet ikke er noe å bekymre seg for på dagtid. I vestibylen i bygget er det et mylder av folk som kan varsle fra hvis det skjer noe. Det er ikke lagt opp til et sikkerhetsnivå som tar vare på alle eventualiteter, sier Nesjan.