NRK Meny
Normal

Ansatt på bosenter har fått MRSA

De neste dagene skal det tas prøver av 200 beboere og ansatte på Stjørdal bosenter etter at den antibiotika-resistente MRSA-bakterien er påvist hos en ansatt på sykeheimen.

MRSA- smitte

TAR PRØVER DE NESTE DAGENE: Kommunen har pålagt at det skal tas prøver av alle brukere og ansatte ved Stjørdal bosenter etter at en ansatt har fått påvist MRSA.

Foto: Kari Sørbø / NRK

Kommunen vil forebygge og forhindre at bakterien spres til helseinstitusjoner etter at en ansatt på Stjørdal bosenter har testet positivt på MRSA.

Den ansatte er ikke på jobb nå, skriver kommunen i ei pressemelding mandag ettermiddag.

Må ikke spres

– MRSA-bakterien må ikke få spre seg i norske helseinstitusjoner. Den kan skape komplikasjoner for personer med nedsatt motstandskraft, skriver Leif Edvard Muruvik Vonen i pressemeldinga.

Derfor har kommunen pålagt at det blir tatt prøver av alle beboere og ansatte på Stjørdal bosenter. Prøvene vil bli tatt de neste dagene.

– Dette skal begrense muligheten for at bakterien spres til helsevesenet. Spesielt er det ille hvis bakterien spres til sykehusene, sier Vonen til NRK.

Han sier forekomsten av MRSA ved sykehus og sykeheimer er veldig liten i dag.

Liten fare for smitte

– Funnet av MRSA hos en ansatt innebærer ikke en fare for beboerne, men krever forebyggende tiltak. Det er ingen restriksjoner mot besøk ved bosenteret, da risikoen for smitte er begrenset, skriver kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen i pressemeldinga.

MRSA-bakterien kan skape komplikasjoner for personer med nedsatt motstandskraft, og ved kirurgisk behandling i sykehus, står det i pressemeldinga.

MRSA påvist også på Fosslia bosenter

For to uker siden ble det kjent at en ansatt ved Fosslia Bosenter i Stjørdal var smittet av den multiresistente MRSA-bakterien.

Det ble tatt prøve av alle 47 beboere og ansatte, men smittekilden er ikke funnet, skriver Stjørdalens Blad.

I Trøndelag var det i fjor registrert rundt 90 infeksjonstilfelle eller folk som bar på MRSA-smitte.