Anne Sofie (8) og mamma åpner dørene for ukjente på julaften

Stadig flere gjør som familien Raaen på julaften. De legger ut en annonse på Finn og åpner hjemmet sitt for fremmede.

Anne Sofie og Mona Raaen spiser middag hjemme på gården i Hegra i Stjørdal.

GLEDER SEG TIL JUL: Mona Raaen og datteren Anne Sofie håper noen vil se fram til å komme hit for å spise julemiddag og feire jul med dem.

Foto: Jøte Toftaker / NRK

– Jeg synes det er bra. Da kan vi hjelpe andre, sier Anne Sofie Raaen Malcholmsen.

Foreløpig er det publisert 30 annonser i kategorien som kalles «Tilby julefeiring» på Finn. Her inviteres ukjente hjem på julaften.

– Vi forventer at det blir lagt ut mange flere annonser de kommende ukene før jul, sier kommunikasjonsrådgiver i Finn, Adele Cappelen Blystad.

Vi serverer ribbe med masse godt tilbehør. Kanskje kommer nissen.

Invitasjon til julefeiring

Siden 2016 har det vært mulig å sette inn slike annonser på Finn.

– Vi har sett at stadig flere legger ut annonser der de tilbyr seg å hjelpe andre i jula, sier Blystad.

Blant dem som åpner hjerterom og husrom er familien Raaen. De bor på en gård i Hegra, vel en times bilkjøring fra Trondheim.

Her bor Mona Raaen, barna på 8 og 16 år og faren hennes på 71 år.

For noen uker siden satte hun inn en annonse på Finn med spørsmål om noen vil feire jul sammen med dem:

«Vi ønsker å invitere noen som trenger noe annet å se fram mot i jula! For her vil det være fine juletradisjoner. Det blir mulighet for å lete etter juletre i skogen og være med i fjøset sammen med dyrene våre. Kalver som er glade i kos, to katter og en hund.»

.

Raaen

KOSELIG JUL MED UKJENTE: Jula i fjor ble så koselig at familien Raaen i Hegra gjør det samme i år. Inviterer til julefeiring på gården.

Foto: Privat

Vellykket jul med nye gjester

I annonsen på Finn er det bilde fra fjorårets julefeiring. Også da med ukjente på besøk.

I fjor var barna på besøk hos pappaen sin et annet sted i landet. Da satte Mona Raaen inn en annonse for å høre om noen ville komme på julekvelden.

De ble ni personer rundt bordet på julaften.

– Jeg synes det ble en veldig trivelig julekveld i fjor, sier Haagen Raaen.

Han er overveldet over hvor mange som til nå har tatt kontakt etter at annonsen ble lagt ut. Mellom 15 og 20 personer har vist interesse selv om det ennå er en god stund til jul. Mona Raaen har stor tro på at de får besøk også denne jula. Kanskje fra en familie i Trøndelag et sted?

Foreløpig har 90.000 sett annonsen deres på Finn, forteller hun.

Mona Raaen med familie

ANNONSERER PÅ FINN: Familien håper på en ny trivelig julefeiring på gården i Hegra. Fra høyre Mona Raaen, faren hennes Haagen Raaen og datteren Anne Sofie.

Foto: Jøte Toftaker

Ville gjøre det enklere å hjelpe

Familien fra Hegra har også fått mange positive tilbakemeldinger på annonsen. Også da annonsen ble lagt ut på Facebook – siden til Finn denne uka.

Kommunikasjonsrådgiver i Finn, Adele Cappelen Blystad, sier det er positivt at folk vil hjelpe hverandre på ulikt vis før jul. Derfor har de også opprettet kategorien «Hjelp til julegaver» og «Tilby julefeiring» de siste årene.

– Vi ønsket å gjøre det enklere for folk å møtes og hjelpe hverandre via FINN. Responsen har vært veldig god og ser ut til å bli rekordhøy i år. Det er tydelig etterspørsel etter dette i høytiden. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på dette tilbudet, sier hun.