NRK Meny
Normal

– Lei meg for det som skjedde

Ankesaken mot ektemannen til kvinnen som ble drept i Melhus i fjor starta i Frostating lagmannsrett i dag.

Aktor Unni Sandøy og forsvarar Øyvind Bergøy Pedersen

Aktor Unni Sandøy og forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen i lagmannsretten mandag.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

– Jeg er veldig lei meg for det som skjedde den datoen. Jeg gjorde en feil og det kommer aldri til å skje igjen, forklarte den tiltalte ektemannen under sin forklaring i retten mandag.

Det var i september i fjor at Nilofer Naseri ble funnet drept i sin egen leilighet. Kort tid etter ble ektemannen pågrepet i Melhus sentrum og sikta for drapet.

I tingretten ble mannen dømt til 13 års fengsel for drapet på kona.

Den 28 år gamle mannen mener dommen er for streng og har anket lengden på straffa.

– Jeg skjønner veldig godt hvordan familien hennes har det. Jeg skjønner også at jeg har mistet en kone. Men jeg håper det ikke blir lagt stein til byrden, forklarte tiltalte.

– Jeg beklager til dere som sitter her. Jeg ville være en god far for min sønn, men dessverre, jeg gjorde en feil, sa han.

Konfliktfylt ekteskap

Krimteknikere undersøker stedet hvor en kvinne ble funnet drept på Melhus

Den avdøde Nilofer Naseri ble funnet drept i sin egen leilighet. Tingretten betegner drapet som voldsomt.

Foto: Morten Andersen / NRK

Ekteparet, som opprinnelig kommer fra Afghanistan, hadde i tiden fram mot drapet et konfliktfylt forhold. De bodde blant annet fra hverandre og den avdøde kona ønsket å skille seg fra mannen.

Den 28. september i fjor havnet de to i et basketak i leiligheten til Nilofer Naseri. I det basketaket skal tiltalte ha kvalt og knivstukket kona flere ganger.

– Vi var ganske gode venner det første halvannet året. Problemene begynte da hennes foreldre blanda seg inn i forholdet, sa mannen.

Sikkerhetsoppbud

Under rettssaken i tingretten ble den tiltalte ektemannen angrepet i retten av drapsofferets bror. I frykt for at det skal oppstå flere tumulter i retten har politiet et strengere sikkerhetsoppbud enn vanlig.

Flere bevæpna politifolk holder vakt i retten. I tillegg er det satt opp en sikkerhetssluse utenfor rettssalen for å forhindre at våpen blir smugla inn i rettssalen.

Politioppbud i lagmannsretten

Flere politifolk holder vakt i rettssalen for å forhindre uro.

Foto: Magnar Brandseth / NRK