NRK Meny
Normal

Andreas Stjernen klar for hoppuka

Andreas Stjernen ble nr. 26 i kvalifiseringa til åpningsrennet i hoppuka, og starter dermed som førstemann i morgendagens hopprenn i Oberstdorf.

Andreas Stjernen

Andreas Stjernen er først ut i hoppuka.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Med et svev på 126,5 meter er hopperen fra Levanger bare sånn passe fornøyd, men er kvalifisert til rennet, noe som tross alt er det viktigste.

Det er tredje gang Stjernen deltar i hoppuka, og i åpningsrennet i tyske Oberstdorf fredag skal han duellere mot polske Stefan Hula om en plass i finaleomgangen.

Selv tror han det er mulig å slå polakken i duell.

– Jeg skal nok gjøre jobben, sier han. – Så får vi se om det er godt nok.

Stjernen legger til at det er ekstra motiverende at lagkamerat Daniel André Tande vant kvalifiseringen. Ikke noe å si på laginnsatsen. Alle seks nordmennene er kvalifisert til årets første renn i den prestisjetunge hoppuka.

Andreas Stjernen

Stjernen ble nummer 26 i kvalifiseringa til åpningsrennet torsdag.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.