Anbefaler asiatiske koner

Flere norske menn burde velge en asiatisk kone, fordi norske kvinner er selvopptatte og oppfører seg som menn, mener Frp-politiker Per Bjørnar Rødde.

 

Per Rødde
Foto: Hitra-Frøya

Selv er han gift med Dias (38) fra Indonesia.

Intetkjønn og feite unger

- Selvopptatte karrierekvinner gjør Norge til et kaldt land av frossenpizza og overvektige unger med dårlig nettverk. Likestillingen er gått så langt at vi snart ender som intetkjønn. Mødre er best egnet til å oppdra barn fra naturens side, sier Rødde til VG.

Uttalelsene i VG kommer han med etter nyheten om at internasjonale forskere foreslår lavere skatt for kvinner for å få flere i arbeid. Men Frp-politikeren vil ha kvinnene ved kjøkkenbenken. Husmoren er nedvurdert, mener han.

Oppfører seg som menn

- Norske kvinner drikker mer, slåss mer, er uhøflige i trafikken og sjekker opp folk på byen. De tar etter uvanene våre. De oppfører seg som menn og har samme interesser som menn, hevder Rødde.

Trenger reserverte kvinner

Han råder menn til å skaffe seg asiatiske koner. I følge Rødde trenger det norske samfunnet slike kvinner.

- Vi trenger reserverte og høflige kvinner som ser verdi i å ta seg av hjemmet og holde familien sammen.

Redder kjernefamilien

Rødde mener asiatiske husmødre kan redde kjernefamilien, øke fødselstallene, gjøre barna tryggere og sørge for et bedre kosthold.

Han hevder dette er en utbredt oppfatning, men for politisk ukorrekt til at folk vi si det.

- Mange savner den gode gamle kjerringa som visste hvordan hun skulle holde familien sammen, sier Rødde.

Tårnfrid

Rødde sammenligner den norske frigjorte kvinnen med Tårnfri-karikaturen til Otto Jespersen. 

- Hun er oversminket og vakler mellom kaffelatte-møtene med høyhælte støvletter, moteveske og designerbriller for å vise at hun er kvinne. Hun har også en solid bilring rundt midjen fordi hun spiser og drikker som en mann, sier Rødde.

Asiatisk kone

- Hun er høflig, kler seg pent for å være attraktiv for mannen sin, og hun er sjefen hjemme. Jeg tror mange norske kvinner ville hatt den rollen om vi hadde gitt den status, men Per Bjørnar Rødde.

Konen til Rødde jobber deltid i butikk. Hun passet ektemannens barn fra tidligere forhold da han var borte på studietur i samværsperioden med døtrene.

- Mange folk ble overrasket over at jeg var villig til å ta på meg det ansvaret, men det fant jeg helt naturlig, sier Dias Rødde.

Inn i kommunestyret

Til høsten kan Rødde komme inn i kommunestyret i Hitra, der Frp er største parti og kan få ordføreren.

Frp-leder Siv Jensen ønsket ikke å kommentere uttalelsene fra sin lokalpolitiker.
Debattér: Har likestillingen kommet for langt?