NRK Meny
Normal

En alvorlig skadd i trafikkulykke

To biler har kollidert front mot front to kilometer nord for Åsen i Nord-Trøndelag. Situasjonen for en av de involverte skal være alvorlig.

Bilulykke i Levanger i Nord-Trøndelag

Det skal ha vært tre involverte i trafikkulykken ved Åsen i Nord-Trøndelag, opplyser politiet. Tilstanden til en av dem er alvorlig.

Brannvesen, ambulanse og politi er på stedet. Ulykken skal være av alvorlig karakter, opplyser operasjonsleder Arild Sivertsen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

– Det er tre involverte i to biler. En av personene skal være alvorlig skadd og er nå fløyet til St Olavs i Trondheim, sier Sivertsen.

Skadeomfanget på de to andre er hittil ukjent, men de skal være kjørt med ambulanse til Levanger sykehus.

Krevende redning

Det skal ha vært et ektepar i den ene bilen og en mann i den andre.

– Han som var alene i bilen var fastklemt relativt lenge, men ble frigjort og kjørt til sykehuset med helikopter. Helsetilstanden hans er uavklart, men alvorlig, sier operasjonslederen som forteller at det har vært et krevende redningsarbeid.

Artikkelen fortsetter under videoen.

To biler har kollidert front mot front to kilometer nord for Åsen i Nord-Trøndelag. Situasjonen for en av de involverte skal være alvorlig.

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Trøndelag

Nord-Trøndelag politidistrikt har nå kalt ut en ulykkesgruppe som skal sjekke forholdene og foreta videre undersøkelser.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

trafikkulykke åsen3

Politiet har nå startet trafikkregulering på stedet.

Foto: Terje Næss

Politiet startet trafikkregulering på stedet. Det er mulig å kjøre om Gamle E6, dvs. fylkesvei 111 fra Vektstasjonen ved Åsen til Ronglan, men biler over 4,2 meter kan ikke bruke denne omkjøringen, opplyser Statens vegvesen. Vegen ble åpnet sent søndag kveld.

Fire ambulanser

NRKs fotograf Terje Næss, som er på stedet, sier at luftambulansen akkurat har dratt fra stedet, men at det befinner seg fire ambulanser samt legebil der fremdeles.

Næss sier videre at brannvesenet akkurat har avsluttet redningsarbeidet.

Ulykkeskommisjonen har også vært på stedet og foretatt undersøkelser. Brannvesenet har spylt veien og bilvraket er fraktet bort. Sent søndag kveld var det ikke endret status for den alvorlig skadde mannen.

Det opplyser operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt Inge Jørstad til NRK.no.

E6, Åsen, Norge - Google Maps

Ulykken skal ha skjedd på E6 i Åsen.

Foto: Grafikk