NRK Meny
Normal

Alvorlig skadet i arbeidsulykke

En mann i slutten av 20-årene er sendt til St. Olavs Hospital etter en alvorlig arbeidsulykke i Berkåk.

Mannen fikk en gaffeltruck over seg under arbeid hos Byggmakker Berkåk i Rennebu.

Politiet ble varslet om ulykken kl. 14.55, og mannen i 20-årene ble fraktet først med ambulanse, deretter med helikopter til St Olavs Hospital i Trondheim.

Arbeidstilsynet koblet inn

Området er sperret av i påvente av kriminalteknisk undersøkelse, og også Arbeidstilsynet er varslet.

– Vår teori er at mannen har prøvd å hoppe ut idet gaffeltrucken veltet, og at han da kom i klem. Mannen har pådratt seg alvorlige hodeskader, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Dette er den andre arbeidsulykken på kort tid. I Stjørdal kom en 19-åring i klem etter at en truck veltet hos Byggmakker i Stjørdal mandag.

– Mannen skal ha tatt en sving i for høy fart og veltet. Han fikk veltebøylen over ryggen, sa innsatsleder Tommy Bratås til NRK Trøndelag.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Arbeidsulykke Stjørdal

En 19-åring ble skadet i en arbeidsulykke i Stjørdal mandag, hvor dette bildet er fra.

– Tilfeldig

– Jeg kjenner ikke detaljene, men det er tilfeldig at det skjer to ulykker i løpet av så kort tid. Våre tanker akkurat nå er først og fremst hos de som er blitt skadet og deres pårørende, sier administrerende direktør i Byggmakker, Knut Strand Jacobsen

– Generelt kan jeg si at vi har lite arbeidsulykker i Byggmakker, sier Strand Jacobsen.

– Hvordan vil dere følge opp avdelingene etter arbeidsulykkene?

– Det må jeg komme tilbake til, men først og fremst blir de skadde og familiene fulgt godt opp av den daglige ledelsen i avdelingene, sier Strand Jacobsen.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.