NRK Meny
Normal

Alvorlig skadd etter knivstikking i Trondheim sentrum

En mann i 20-årene ble fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket i Trondheim sentrum natt til søndag. To personer er pågrepet, mistenkt for å stå bak.

Laster kart, vennligst vent...

20-åringen var knivstukket gjentatte ganger i magen og ryggen og ble hasteoperert på St. Olavs hospital i Trondheim. Søndag var tilstanden hans alvorlig, men stabil, opplyser sykehuset.

Politiet fikk melding om knivstikkingen 00.50 natt til søndag, og hendelsen skal ha skjedd nederst i Nordre gate.

– To personer kom til en bil som sto parkert nederst i Nordre gate. Det har blitt en krangel og håndgemeng, og vi har pågrepet to personer for knivstikking, sier Wenche Johnsen ved krimvakta i Trondheim til NRK.

Politiet har pågrepet to personer i saken, og har avhørt flere vitner i saken.

Kjente ikke hverandre fra før

Offeret og gjerningsmennene skal ikke ha kjent hverandre fra før.

– De pågrepne er 16 og 19 år, og er av utenlandsk opprinnelse. De er kjent for politiet fra før, sier Johnsen til NRK.

Operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Trond Volden, kan fortelle at politiet beslagla en kniv på åstedet og at de fikk melding om knivstikkingen da offeret var på vei til sykehus.

– Vedkommende var i en privat bil på vei til St. Olavs Hospital da politiet fikk melding, sier Volden til NRK.

Etterforskes

De to mistenkte er avhørt. 20-åringen er fortsatt pågrepet, men 16-åringen ble løslatt søndag, ifølge Adresseavisen. Politiet vurderer framstilling for varetektsfengsling mandag.

De mistenkte har begge utenlandsk bakgrunn, mens fornærmede er etnisk norsk. Offeret i saken be avhørt søndag kveld. Politiet understreker at det gjenstår betydelig etterforskning, først og fremst avhør av flere navngitte vitner.

Laster Twitter-innhold

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.