16-åring alvorlig skada i mopedulykke

En 16 år gammel gutt på moped er alvorlig skada etter at han kolliderte med en forbikjørende bil på Levanger i går kveld.

Gutten er brakt til St. Olavs hospital med alvorlige skader, opplyser politiet.

Ulykka skjedde på fylkesveg 128 ut av Levanger sentrum.

Sendt til St. Olavs

En personbil kom over i motgående kjørefelt i forbindelse med ei forbikjøring. 16-åringen, som kom imot på moped, traff bilen på høyre side i front. Bilen hadde lagt seg ut i grøfta, men rakk ikke å komme seg unna sammenstøtet.

Ulykkesstedet er bare noen få hundre meter fra Sykehuset Levanger, men en ambulanse hentet gutten ved 23-tiden og han ble kjørt til St. Olavs hospital. Han skal være alvorlig, men ikke livstruende skada.

Meget kraftig kollisjon

Sjåføren av personbilen er en mann på 21 år fra Levanger.  Han skal ikke være eier av bilen. Det var fire passasjerer med i bilen og en av dem er brakt til sykehus med kuttskader etter glass. 


Det er 60-sone på stedet, men farten skal etter alt å dømme ha vært høyere, og det skal ha vært en meget kraftig kollisjon. Bilen fortsatte rundt 150 meter etter kollisjonen. Føreren av bilen skal også ha antyda at det var dårlig lys på mopeden.


Begge kjøretøyene er sikra, og blir undersøkt i morgen, sier operasjonsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Lars Letnes.

Førerkortet til den 21-årige bilføreren er midlertidig beslaglagt.