Alstad leies ut til Györ

Landslagsspiller Ida Alstad leies ut til den ungarske storklubben Györ resten av sesongen.

vm-finale

KLAR FOR STORKLUBB: Ida Alstad lånes ut til den ungarske klubben Györ.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Alstads kontrakt med Byåsen hadde en klausul som sa hun kunne leies ut til et lag i mesterligaen.

– Når man får sånne tilbud er det vanskelig å ikke si ja. Det er kun snakk om et utlån, og jeg føler ikke jeg forlater Byåsen. Det er bare at jeg nå har en mulighet til å oppleve et ekstraordinært utenlandseventyr, og at jeg går mange utrolig spennende måneder i møte, sier Alstad til adressa.no.

Trygg på at det blir spilletid

Det ungarske storlaget vant Champions League i 2014 og har allerede Kari Aalvik Grimsbø, Linn Jørum Sulland og Heidi Løke i stallen.

Likevel var det ikke noe enkel avgjørelse for Alstad, som har brukt julen til å bestemme seg.

– Det er en helhetsvurdering her. Vi går inn i et OL-år, og sportslig sett er det selvfølgelig bedre nivå på treningene og tøffere motstand i kamp. Selv om Györ har noen av verdens beste backer er jeg trygg på at det blir spilletid. Treneren sier at jeg ikke kommer til Ungarn for å sitte på benken, sier Alstad til adressa.no.

Ambisjoner om topp tre

Byåsen ligger på 4.-plass i eliteserien etter åtte kamper, og i en pressemelding sier klubben målet fremdeles er å ende topp tre.

Alstad ble hentet inn i VM-troppen på grunn av skaden til Marit Molid, og 30-åringen bidro til at Norge ble verdensmestere ved å slå Nederland i finalen like før jul.