NRK Meny
Normal

Alstad kan få spilletid mot Montenegro

– Når vi har hentet henne inn så er hun klar for å spille om vi har bruk for henne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

HANDBOLLS-EM 2014

Ida Alstad har vært med på tøffe tak mot Montenegro tidligere. I EM-finalen i 2012 banket hun inn 11 mål mot onsdagens motstander. Her er hun i aksjon mot Spania i en tidligere landskamp.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Mari Molid og stod over søndagens åttendedelsfinale mot Tyskland, men spiller mot Montenegro onsdag kveld. Landslagssjef Thorir Hergeirsson avviser at han gambler med den trønderske forsvarssjefen.

– Hun funket veldig bra på trening i går, og alt var fint etter også etter trening. Det var godt for henne å se at MR-bildene viste at det ikke var noe alvorlig, sier Hergeirsson om Molid.

– Godt å ha Ida her

Dermed er Ida Alstad i første rekke tiltenkt som reserve om helsa til Molid holder.

Mari Molid

Trønderjenta Mari Molid har fått mye skryt sålangt i EM. Mot Tyskland var hun ute med skade, men er nå friskmeldt og klar for å gå i krigen mot Montegro.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Men dersom det skulle skje noe med Molid så er det veldig godt å ha Ida her som en ekstra ressurs, understreker islendingen.

Hergeirsson åpner likevel for at det kan bli spilletid på begge to.

– Det er klart at når vi har hentet henne inn i troppen, så er det aktuelt av vi bruker henne. Trenger vi henne så spiller hun.

Kjent rolle

thorir

Hergeirsson tror rutinen til Alstad gjør det lettere for henne å komme inn i laget underveis i mesterskapet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Hergeirsson er fornøyd med hvordan Alstad har sett ut på trening.

– Det lille hun har fått vist har sett veldig bra ut. Det er lett for henne å komme inn i laget siden hun kjenner filosofien i forsvarsspillet vårt, og det er der hun først og framst skal bidra. Hun kan sin rolle og jobber hardt, og da er det lettere for henne å komme inn i laget, sier Hergeirsson.

Flere har uttalt seg kritisk om Montenegros tøffe spillestil. Både NRKs håndballekspert Geir Oustorp og Larvik-trener Tor Oddvar Moen beskriver balkanlandets spillestil som brutal.

Kvartfinalen mellom Norge og Montenegro kan du høre direkte på NRK P1 fra klokka 20.20 onsdag kveld.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25