Alstad kan få spilletid mot Montenegro

– Når vi har hentet henne inn så er hun klar for å spille om vi har bruk for henne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

HANDBOLLS-EM 2014

Ida Alstad har vært med på tøffe tak mot Montenegro tidligere. I EM-finalen i 2012 banket hun inn 11 mål mot onsdagens motstander. Her er hun i aksjon mot Spania i en tidligere landskamp.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Mari Molid og stod over søndagens åttendedelsfinale mot Tyskland, men spiller mot Montenegro onsdag kveld. Landslagssjef Thorir Hergeirsson avviser at han gambler med den trønderske forsvarssjefen.

– Hun funket veldig bra på trening i går, og alt var fint etter også etter trening. Det var godt for henne å se at MR-bildene viste at det ikke var noe alvorlig, sier Hergeirsson om Molid.

– Godt å ha Ida her

Dermed er Ida Alstad i første rekke tiltenkt som reserve om helsa til Molid holder.

Mari Molid

Trønderjenta Mari Molid har fått mye skryt sålangt i EM. Mot Tyskland var hun ute med skade, men er nå friskmeldt og klar for å gå i krigen mot Montegro.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Men dersom det skulle skje noe med Molid så er det veldig godt å ha Ida her som en ekstra ressurs, understreker islendingen.

Hergeirsson åpner likevel for at det kan bli spilletid på begge to.

– Det er klart at når vi har hentet henne inn i troppen, så er det aktuelt av vi bruker henne. Trenger vi henne så spiller hun.

Kjent rolle

thorir

Hergeirsson tror rutinen til Alstad gjør det lettere for henne å komme inn i laget underveis i mesterskapet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Hergeirsson er fornøyd med hvordan Alstad har sett ut på trening.

– Det lille hun har fått vist har sett veldig bra ut. Det er lett for henne å komme inn i laget siden hun kjenner filosofien i forsvarsspillet vårt, og det er der hun først og framst skal bidra. Hun kan sin rolle og jobber hardt, og da er det lettere for henne å komme inn i laget, sier Hergeirsson.

Flere har uttalt seg kritisk om Montenegros tøffe spillestil. Både NRKs håndballekspert Geir Oustorp og Larvik-trener Tor Oddvar Moen beskriver balkanlandets spillestil som brutal.

Kvartfinalen mellom Norge og Montenegro kan du høre direkte på NRK P1 fra klokka 20.20 onsdag kveld.