NRK Meny
Normal

Har noen sett elgen i Hasselvika?

Billettene er utsolgt og stemninga er god. I Hasselvika i Rissa gjør de seg nå klare til å synge for elgen før jakta starter.

Tor Helge Hassel, Asbjørn Mosleth og Nils Richard Hassel

Er det noen som vet hvor elgen er? Tor Helge Hassel (til venstre), Asbjørn Mosleth (til topps) og Nils Richard Hassel (til høyre) er usikre på hvor elgen i Hasselvika er akkurat nå. Men i kveld skal de synge og spille for den.

Foto: Arnulv Bergstrøm

– I fjor inviterte jeg alle jaktlagene og da møtte det opp tre lag til konserten, sier prosjektleder for arrangementet "allsang før elgjakta" i Hasselvika, Nils Richard Hassel.

Idrettsutøvere har sine ting de må gjøre før store arrangementer, musikere like så. I Hasselvika i Rissa samles jegere til allsang før elgjakta.

"Allsang før elgjakta" er en egen konsert. Myntet på jegere - men også alle andre som er glade i musikk.

– Dette er fjerde året på rad vi inviterer til allsang før elgjakta. I fjor var det utsolgt. I år er det utsolgt enda tidligere, sier Hassel.

Inspirert av viking

Koseptet " allsang før elgjakta" var noe Hassel kom på for noen år siden. I mange år hadde det vært holdt adventskonsert i Hasselvika. Adventskonserten tok en pause, og Hassel følte de måtte komme på noe nytt. Inspirasjonen fant han hos Johan Bojer og boka "Den siste viking".

– Det siste fiskerne gjorde før de dro til Lofoten var å gå til kirka og få nattverd. Her i Hasselvika kan nå jegerne komme til kirka og synge i stedet, før de drar på elgjakt, sier Hassel.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Nils Richard Hassel, Asbjørn Mosleth, Tor Helge Hassel

Elgen er på plass på veggen og ønsker folk velkommen. Så er det bare å nyte musikken resten av kvelden. Fra venstre: Nils Richard Hassel, prosjektleder, Asbjørn Mosleth, solist, Tor Helge Hassel, musiker i husorkesteret.

Foto: Arnulv Bergstrøm

Arrangementet ble etter hvert så populært at det ikke holdt med bare en konsert. De to siste årene har det vært holdt to elgjaktkonserter samme dag.

Elgen ønsker velkommen

Konsertene arrangeres i regi av Hasselvika menighetsråd, og det ligger en stor frivillig innsats bak å få det hele på plass.

– Vi har hengt opp et stort lerret i kirka slik at folk blir møtt av et velkomstbilde av elgen når de kommer inn. Det første året gjorde jeg oppmerksom på at jeg ikke ønsket noen skudd i lerretet, sier Hassel.

Det diktes også en egen jeger - og elgvise for hvert år.

– Det diktes en ny sang for hvert år. Tidligere har vi hatt sanger skrevet av Arnulv Bergstrøm og Margaret Askjemshalten. I år er det Odd Marvin Askjemshalten sin tur. Han har diktet på melodien til "kjærlighetsvisa", sier Hassel.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Hasselvika, Rissa

Hasselvika har mange fjell, knauser og mye skog som elgjegerne må saumfare, skal de treffe elg. Da hjelper det å ha sunget litt først.

Foto: Arnulv Bergstrøm

Bocelli og Les Miserables

Men det er langt fra bare enkle sanger til allsang som spilles under konserten. Et eget husorkester akompangnerer, og solister synger sanger fra både Les Miserables og opera. I tillegg til populærmusikk fra blant annet ABBA og Åge Aleksandersen.

– Jeg er spesielt imponert over alle solistene våre. Det blir en utrolig spesiell stemning i kirka, særlig når tre av dem synger "Mama", lik Il Divo, sier Hassel.

– Ser dere noe elg?

– Vi har fått melding om at det gikk elg utenfor kirka i går kveld, sier Hassel.

Elgkalv i Hasselvika, Rissa

Et eksemplar av elgkvige fra Hasselvika, her på vei inn i skogen igjen for å gjemme seg.

Foto: Arnulv Bergstrøm

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.