NRK Meny
Normal

Alle vil se Byåsen kjempe mot Larvik

Søndag gjester storfavoritt Larvik, Byåsen IL. Med én kamp mindre spilt for gjestene ligger lagene likt på tabellen. Med slik spenning går trønderne mann av huse for å skaffe seg en billett til kampen.

Larvik - Byåsen

I fjor kom det 2888 for å se Byåsen kjempe mot Larvik. I år ønsker Byåsen seg flere.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Torbjørn Balstad er daglig leder for Byåsen, og forteller at det aldri har vært så mange forhåndssolgte billetter før.

- Trønderen har en tendens til å være treg, men denne gangen er salget rekordstort med omtrent 1300 solgte billetter. Vanligvis ligger forhåndssalget på rundt 100 billetter.

En flokk europamestere


Balstad røper at det har vært en del kø rundt billettsalget under de siste kampene, og dette kan ha noe med saken å gjøre, men mest av alt skyldes nok salgstallene at hele tolv europamestre møtes på banen.

- Det er ikke ofte at så mange europamestre møtes på en bane. Og nå som Larvik kanskje er verdens beste håndball-lag er det klart at mange ønsker å se kampen, sier Balstad.

Kjemper uansett


Selv om en Byåsen-kar til og med klarer å innrømme at Larvik trolig er verdens beste, betyr ikke det at de ikke vil kjempe i mot når de får besøk.

- Jeg vet at jentene gleder seg veldig mye. Å måle seg mot de beste er stort.

Men om det blir seier, er Bilstad usikker på.
- Alt er mulig, men det blir vanskelig. Om vi tar poeng på søndag er det sensasjonelt. Alt vi egentlig ønsker nå er å avslutte serien på andreplass. Da går vi i likhet med førsteplassen gå videre til «Champions League».

Vil over 3000


- Den forrige publikumsrekorden er umulig å slå, forteller Balstad. Den ble nemlig satt før de nye brannforskriftene ble satt, nå er målet å slå fjoråret.

- I fjor var det 2888 tilskuere på kampen. Å passere 3000 hadde vært bra, men det skal nok litt til før det.