Hopp til innhold

60 nye arbeidsplasser – ikke nok til å unngå permitteringer

Aker Solutions flytter oppdrag fra Rogaland til Trøndelag, men det er ikke nok for bedriften som har tomme ordrebøker.

Helikopter-garasje ved Heidrun

VIKTIG: Bygging av ny garasje til helikopter på Heidrunplattformen sikrer viktige jobber ved Akers verft i Verdal de nå sliter med tomme ordrebøker og mange permitterte.

Illustrasjon: Aker Solutions

Aldri har gleden over en liten kontrakt vært så stor ved Akers verft i Verdal.

De har snart 200 permitterte og trenger arbeid til sine 730 ansatte.

Onsdag kom nyheten om at de skal bygge en ny helikoptergarasje til Heidrunplattformen. Oppdragsgiver er Equinor.

Arbeidene starter i mars neste år, og betyr at 60 personer sikres jobb utover året.

Aker Verdal

Kontrakten Aker Verdal har fått er på 300.000 timer og verftsdirektør Erik Stiklestad er glad for godt samarbeid med Egersund som egentlig skulle bygd helikoptergarasjen.

Foto: Vegard Woll / NRK

Fortsatt permitteringer

Men oppdraget betyr likevel ikke at det blir slutt på permitteringer ved hjørnesteinsbedriften i Verdal.

– Vi vil nok fremdeles ha noen utover i første halvdel av neste år. Men antallet går stadig nedover. Vi får leid ut mer folk og vi får inn nye oppdrag. Vi begynner derfor å se en horisont på antall permitteringer framover nå, sier verftsdirektør Erik Stiklestad.

Oppdraget de har fått skulle egentlig vært gjort ved Aker Solutions verft i Egersund. Men der har de godt med arbeid, og oppdraget ble derfor flytta til Verdal der 60 ansatte nå er permittert og 150 har fått varsel.

Flyttingen sikrer en minimumsdrift i Verdal.

Stiklestad er svært glad de har fått denne avtalen i samarbeid med Egersund. Kontrakten er viktig både for de permitterte og for bedriftens mange lærlinger.

– For dem som er permittert og lever litt i det uvisse om varigheten, er det viktig å få slike oppdrag, sier verftsdirektøren.

Heidrun

Den nye helikoptergarasjen skal plasseres på taket av boligriggen på Heidrunplattformen i Norskehavet.

Foto: Harald Pettersen

500 tonn stål

Årsaken til at Equinor nå bygger ut helikopterplattformen, og bygger ny garasje på Heidrun, er at de i løpet av 2023 får et nytt redningshelikopter som trenger mer plass.

Det nye helikoptret har større rekkevidde og vil bedre sikkerheten.

Helikoptret er døgnbemanna og har områdeberedskapen for alle installasjonene på Haltenbanken og i Norskehavet. Og Equinor er glad Aker Verdal nå tar jobben med å lage den 500 tonn tunge konstruksjonen som skal plasseres på taket av boligriggen på Heidrun.

– Vi vet Aker Verdal er kjent for å levere kvalitet og oppdrag til rett tid, og det betyr mye for dette prosjektet. Vi vil ha helikopteret i drift så fort det er på plass, sier prosjektleder Geir Flatås i Equinor.

Han påpeker også at dette er prosjektert av Equinors avdeling i Stjørdal, som ikke er langt unna Verdal. Denne nærheten vil gjøre arbeidet enklere.