NRK Meny
Normal

Aker Solutions overtar Reinertsens 700 ansatte

Aker Solutions overtar Reinertsens olje- og gassvirksomhet og selskapets rundt 700 ansatte.

Reinertsens hovedkontor i Trondheim

Reinertsens hovedkontor i Trondheim.

Foto: Reinertsen AS / NRK

De har inngått avtalen etter de økonomiske problemene Reinertsen har hatt siden desember i fjor.

Det skriver advokatfirmaet Arntzen de Besche i en pressemelding.

Salget av olje- og gassvirksomheten til Aker Solutions har tilført selskapet 215,5 millioner kroner. I tillegg er det solgt to datterselskaper og øvrige aktiva for til sammen rundt 25 millioner kroner.

Sikrer arbeidsplassene

– På kort sikt vil vi fremdeles møte på noen utfordringer, men langsiktig vil dette grepet sikre arbeidsplasser i Midt-Norge og gjøre oss i stand til å fortsette den lange historien vi har med å levere tjenester til høy kvalitet, sier Thomas Reinertsen, visekonsernsjef i Reinertsen til NTB.

Aker opplyser i en pressemelding at de gjør kjøpet for å «styrke sin posisjon som en ledende leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester i det norske offshoremarkedet».

Gjeldsnemnda har siden 19. desember i fjor arbeidet for å finne en løsning på de økonomiske problemene i oljeserviceselskapet Reinertsen AS. Nå har de inngått avtale om virksomhetsoverdragelse med Aker Solutions AS.

Avtalen innebærer at olje- og gassvirksomheten videreføres, og at de rundt 700 Reinertsen-ansatte blir overført til Aker Solutions.

– Krevende prosess

– Vi har arbeidet kontinuerlig i tre måneder for å finne en løsning etter at styret i Reinertsen 19. desember gikk til Sør-Trøndelag tingrett med begjæring om gjeldsforhandlinger. Dette har vært en meget krevende prosess, hvor gjeldsnemnda har fokusert på å skaffe investorer til å finansiere en best mulig akkord for kreditorene. Parallelt med dette har gjeldsnemnda arbeidet for å rydde opp i alle uavklarte forhold, slik at virksomheten kunne videreføres med sunn økonomi etter gjeldsforhandlingene. Konklusjonen ble imidlertid at det ikke var noen investorer som var villige til å kjøpe Reinertsen AS. Gjeldsnemnda er derfor svært fornøyd med at vi har fått på plass en løsning som sikrer videreføring av olje- og gassvirksomheten med ansatte, samtidig som vi også oppnår dividende til kreditorene, sier leder av gjeldsnemnda, advokat Joar Grimsbu i Arntzen de Besche Advokatfirma i pressemeldingen.

Det har vært tilnærmet normal drift i Reinertsen under hele perioden med gjeldsforhandlinger, men under gjeldsnemndas tilsyn.

Reinertsen, som hadde en omsetning på om lag 800 millioner i 2016, er den tredje største vedlikeholds- og modifikasjonsleverandøren offshore Norge.

Virksomhetsoverdragelsen forventes å bli gjennomført i andre kvartal, Kjøpet er betinget av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter.

Video fra Trøndelag

Det er julebordstid, og uhell kan skje, skal vi tro tannlegene...
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.