NRK Meny
Normal

Aker Solutions overtar Reinertsens 700 ansatte

Aker Solutions overtar Reinertsens olje- og gassvirksomhet og selskapets rundt 700 ansatte.

Reinertsens hovedkontor i Trondheim

Reinertsens hovedkontor i Trondheim.

Foto: Reinertsen AS / NRK

De har inngått avtalen etter de økonomiske problemene Reinertsen har hatt siden desember i fjor.

Det skriver advokatfirmaet Arntzen de Besche i en pressemelding.

Salget av olje- og gassvirksomheten til Aker Solutions har tilført selskapet 215,5 millioner kroner. I tillegg er det solgt to datterselskaper og øvrige aktiva for til sammen rundt 25 millioner kroner.

Sikrer arbeidsplassene

– På kort sikt vil vi fremdeles møte på noen utfordringer, men langsiktig vil dette grepet sikre arbeidsplasser i Midt-Norge og gjøre oss i stand til å fortsette den lange historien vi har med å levere tjenester til høy kvalitet, sier Thomas Reinertsen, visekonsernsjef i Reinertsen til NTB.

Aker opplyser i en pressemelding at de gjør kjøpet for å «styrke sin posisjon som en ledende leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester i det norske offshoremarkedet».

Gjeldsnemnda har siden 19. desember i fjor arbeidet for å finne en løsning på de økonomiske problemene i oljeserviceselskapet Reinertsen AS. Nå har de inngått avtale om virksomhetsoverdragelse med Aker Solutions AS.

Avtalen innebærer at olje- og gassvirksomheten videreføres, og at de rundt 700 Reinertsen-ansatte blir overført til Aker Solutions.

– Krevende prosess

– Vi har arbeidet kontinuerlig i tre måneder for å finne en løsning etter at styret i Reinertsen 19. desember gikk til Sør-Trøndelag tingrett med begjæring om gjeldsforhandlinger. Dette har vært en meget krevende prosess, hvor gjeldsnemnda har fokusert på å skaffe investorer til å finansiere en best mulig akkord for kreditorene. Parallelt med dette har gjeldsnemnda arbeidet for å rydde opp i alle uavklarte forhold, slik at virksomheten kunne videreføres med sunn økonomi etter gjeldsforhandlingene. Konklusjonen ble imidlertid at det ikke var noen investorer som var villige til å kjøpe Reinertsen AS. Gjeldsnemnda er derfor svært fornøyd med at vi har fått på plass en løsning som sikrer videreføring av olje- og gassvirksomheten med ansatte, samtidig som vi også oppnår dividende til kreditorene, sier leder av gjeldsnemnda, advokat Joar Grimsbu i Arntzen de Besche Advokatfirma i pressemeldingen.

Det har vært tilnærmet normal drift i Reinertsen under hele perioden med gjeldsforhandlinger, men under gjeldsnemndas tilsyn.

Reinertsen, som hadde en omsetning på om lag 800 millioner i 2016, er den tredje største vedlikeholds- og modifikasjonsleverandøren offshore Norge.

Virksomhetsoverdragelsen forventes å bli gjennomført i andre kvartal, Kjøpet er betinget av godkjennelse fra norske konkurransemyndigheter.