Agnete er spillselskapenes MGP-favoritt

Agnete Kristin Johnsen (22) og låten "Icebreaker" er favoritt før lørdagens norske MGP-finale. Veteranene i Stage Dolls har ingen av spillselskapene tro på.

Agnete i MGP 2016

Agnetes låt ligger best an til å vinne, skal en tro spillselskapene.

Norske og utenlandske spillselskaper lar deg spille på de nasjonale eurosong-finalene. Før den norske finalen lørdag har nettstedet eurovisionworld.com samlet sammen oddsen fra seks selskaper som lar deg vedde på hvem som går videre til Eurosong 2016 i Globen i Stockholm.

Øverst på denne lista står Agnete / "Icebreaker" (med lavest odds), foran Freddy Kalas / "Feel Da Rush" og Laila Samuels / "Afterglow". Sist finner vi veteranene i Stage Dolls / "Into the Fire" på niende plass og aller sist Pegasus / "Anyway".

Fra 100 til 25.000

Dersom du vedder hundre kroner på at Pegasus vinner, og de vinner, så kan du hos Unibet vinne 25.000 kroner netto. Dersom du setter 100 kroner på Agnete, og hun vinner, så vil du sitte igjen med 100 kroner i nettogevinst.

– Det blir veldig spennende for oss. Vi gleder oss, sier gitarist og vokalist Torstein Flakne (56), som er med i MGP for første gang som eget band. I 1986 var de backingband for Claudia Scott i finalen i Stavanger.

Odds for de norske MGP-låtene

Jo lavere odds, jo dårligere vinnersjanser, etter spillselskapenes vurdering. Dersom Pegasus vinner, kan du få opptil 25.000 i premie for en hundrings.

Foto: Grafikk: Arne Kristian Gansmo / NRK

Satser på en sjuendeplass

– Dette er helt annerledes enn vi har pleid å gjøre. Vi er nok utenfor comfort-sonen. Vi er jo vant å spille til et publikum. Nå er det prøver hver dag. Vi er ikke veldig gode på dansesteg, for å si det sånn.

– Da jeg vokste opp var MGP en av de få gangene vi fikk se popmusikk på tv. The Shadows, Cliff Richard og Jahn Teigen satte varige spor.

– De unge artistene som er med her er veldig flinke.

– Hvilken plass tror du at dere havner på?

– Nja. En sjuendeplass, kanskje, spår Torstein Flakne. Der er han nesten på linje med bookmakerne.

Stage Dolls i MGP 2016

Torstein Flakne tror Stage Dolls kommer på en sjuende plass. Bookmakerne spår en niendeplass.