Åge ber Adressa-journalist oppføre seg

Åge Aleksandersen langer ut mot kommentator i Adresseavisen, som påstår at trønderrockens far ikke deltar i viktig kulturdebatt.

Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen er opprørt over en kommentar i Adresseavisen idag.

Foto: Promo

Årsaken til Åges sterke reaksjon er en kommentar i dagens avis «Trønderrock i grønn gelé», der kommentator Terje Eidsvåg påstår at han kun byr på rungende taushet i debatten om trønderrocken er blitt for dominerende i Nord-Trøndelag.

«Terje Eidsvåg ser ut til å ha en skrullete oppfatning om at man deltar ikke eller uttaler seg ikke, hvis det foregår på andre plattformer i andre medier enn Adresseavisen», skriver Åge på Facebook.

Artisten skriver videre at han ikke ønsket å kommentere denne saken nå, da han var sliten etter en lang turne og hadde ferie.

– Jeg forventer at man respekterer dette.

Kulturmafia

Debatten startet etter at teaterregissør Nina Wester ved Hålogaland Teater på Facebook var kritisk til at Verdal Teaterlag skal sette opp en musikal med utgangspunkt i sanger av Åge Aleksandersen. Teateret har tidligere hatt suksess med å gjøre det samme bygd på sanger fra DDE.

Trønder-Avisa løftet saken frem, og fulgte opp med reaksjoner fra Ap-politiker Arild Grande og Bjarne Brøndbo fra DDE. De raste mot Wester og det hun kaller «trøndersk kulturmafia».

Bryter tausheten

«Jeg har lest Nina Westers opprinnelige innlegg. Harde saker, men interessant og helt klart grunnlag for fornuftig meningsutveksling og debatt. Dette umuliggjøres når fornuften forvitrer hos journalister på nett og etter hvert reduseres til teite overskrifter og utropstegn og rop.»

Dette skriver Åge videre på sin Facebook-side, og kommentator Terje Eidsvåg i Adresseavisen er glad for at Åge nå bryter tausheten.

– Mitt poeng med kommentaren var å få han til å engasjere seg i debatten om Trønderrocken, og det har jeg åpenbart lyktes med. Han kommer også med noen konstruktive innspill, sier Eidsvåg.

Betimelig at Åge bidrar

Adresseavisens kommentator var ikke klar over at Åge var på ferie, og har ikke forsøkt å kontakte han. Det er redaksjonen som har rettet henvendelse til Åge om å få en kommentar, uten hell.

Terje Eidsvåg mener det er betimelig at en person som Åge Aleksandersen bidrar i en debatt om trønderrocken, og derfor skrev han kommentaren.

– Åge var svært lite villig til å diskutere striden rundt Rock City, og han var også taus under Hans Rotmo-debatten. Og heller ikke nå vil han delta i debatten, som springer ut av en teaterforestilling der hans musikk står sentralt.

Eidsvåg mener det er del av vanlig journalistisk virksomhet å oppfordre folk til å ta del i kulturdebatten.

– Jeg er ganske sikker på at hans bidrag ville vært vel så konstruktive som uttalelsene fra Terje Tysland og Bjarne Brøndbo.