Åge Aleksandersen vil levva livet

Åge Aleksandersen feirer at det er 25 år siden "Levva livet" kom ut. I morgen spiller han på Trondheim torv.

Åge leverte.
Foto: Petter Vidar Vågsvær / NRK

Som en del av en omfattende sommerturné skal Åge Aleksandersen spille på Trondheim torv lørdag kveld. Konserten er én av en lang rekke konserter, men på hjemmebane blir han fortsatt spent:

– Jeg får sommerfugler i magen hver gang jeg spiller i Trondheim. Det er alltid spesielt, og jeg gleder meg til konserten.

Turneen skal pågå utover høsten. Og Aleksandersen er mer populær enn noensinne; Både Grieghallen i Bergen 26. september og Rockefeller i Oslo 11. september er utsolgt.

– Et langt liv og en lang karriere har mange opp- og nedturer. Akkurat nå er det veldig trivelig. Det finnes verre sommerjobber enn min, for å si det sånn, sier en fornøyd Åge til nrk.

Stjernetrio

Med seg på konserten har musikeren med seg Sivert Høyem og Kurt Nilsen. Og de oppfyller kriteriene, mener Åge:

– De to har satt tydelige fingeravtrykk i norsk musikk. Selv om de er helt forskjellige stilmessig, er de to helt enestående sangere i norsk populærmusikk. Se for deg meg plassert midt oppi alt dette her... Det kan bli gøy!

– Vi må levva livet litt

I år er det 25 år siden plata "Levva livet" kom ut. Albumet har solgt flere hundre tusen kopier. Aleksandersen feirer dette med å kalle opp turneen etter favorittmottoet sitt:

– Uttrykket har overlevd bra, og derfor synes jeg det er riktig å la folk få vite hvor viktig det er å levva livet litt.

Og publikum skal få tid til å levva livet på konserten. Den skal nemlig vare i tre timer:

– Det er en lang konsert, men vi spiller vanligvis show på over to timer. Men den siste halvtimen må de to ungguttene ta seg av.

Video nsps_upload_2009_8_14_16_35_32_2257.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Synger for regjeringen i Namsos

I kveld skal Aleksandersen spille for statsministeren i hjembyen Namsos. Dette er et trekk for å beholde regjeringen i neste periode.

– Jeg tror på det systemet vi har i Norge, og jeg har ingen betenkeligheter med å stille opp på et valgkamparrangement for den sittende regjeringen. Jeg gjør ikke dette som en jobb, men fordi jeg tror på det.