Åge Aleksandersen: – Jeg kollapset

På sin hjemmeside takker trønder-rockeren Åge Aleksandersen fansen for støtten etter sykehusinnleggelsen mandag. I helgen spiller han på Sommerfestivalen i Selbu.

Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen bekrefta i dag at han opprettholder tradisjonen og spiller på Sommerfestivalen i Selbu.

Foto: Kjetil Branæs / NRK

– For å si det på godt norsk så kollapset jeg og ble innlagt på sykehus i Trondheim. Årsakene til dette kan vel være så mange, men kan vel innrømme at jeg til tider kjører litt hardt med lange reiser, lite søvn osv., skriver den folkekjære artisten på sin egen hjemmeside levvalivet.no .

Kritiserer tipserne

Aleksandersen ble lagt inn til observasjon på St. Olavs hospital mandag etter å ha følt seg uvel. Selv om han takker fansen for oppmerksomheten, understreker han at han oppfatter situasjonen som veldig privat:

– I dette tilfellet er det selvfølgelig noen som observerer min ankomst i ambulanse til sykehuset og som tipser pressen. Til tipserne: Måtte dere?

– Så igjen til alle dere andre: Tusen takk for blomster og mange hyggelige og gode meldinger på Facebook og andre medier, i avisblogger osv. Det varmer og styrker virkelig, skriver han videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sommerfestivalen - Åge Aleksandersen og Sambandet

Åge Aleksandersen og Sambandet er klare for Sommerfestivalen i Selbu i år også.

Foto: Hans H. Bjørstad

En konsert i Telemark fredag kveld ble avlyst, og det har også vært usikkert om Aleksandersen ville opptre i Selbu.

Trenger mer søvn

Tidligere i dag bekrefta han til NRK via pressekontakt Kari Thorvik at han spiller i Selbu lørdag. Aleksandersen føler seg frisk .

– Han fikk en kollaps, og undersøkelsene viser jo at vi må ta litt hensyn i forhold til reising. Han må få mer tid til søvn, og vi må kutte lange reiser fra tidlig morgen rett etter en konsert kvelden før, sier Thorvik til NRK.no.

Sommerfestivalen i Selbu er strålende fornøyd med nyheten om at Aleksandersen stiller på lørdag.

– Vi er jo sjeleglade. Åge er jo nesten et must her oppe. Han er en tradisjon, og mange kommer hit kun for å høre han, sier styreleder i festivalen, Terje Storli, til NRK.