NRK Meny
Normal

Åfjord kommune saksøkt for mobbing

En 30 år gammel mann har saksøkt Åfjord kommune i Sør-Trøndelag for langvarig mobbing i grunnskolen. Han mener han har krav på erstatning for følgene mobbingen har hatt.

Åfjord kommune med kommunevåpen
Foto: Montasje: Per Kristian Johansen / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Kommunen kommer til å avvise alle kravene til den tidligere eleven når rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag.

Saksøkeren og hans advokat mener kommunen må holdes ansvarlig ettersom de mener at kommunen ikke har opptrådt i tråd med opplæringsloven, og at skolens ansatte hadde kunnskap om medelevenes mobbing av mannen som nå er 30 år.

Norges lover tingrett
Foto: Philip Hofgaard / NRK

Mannen og hans advokat mener det er en klar årsakssammenheng mellom mobbingen og de problemene 30-åringen har hatt i ettertid, noe som blant annet omfatter konsentrasjonsvansker, depresjoner, selvmordstanker og medisinsk invaliditet.

Åfjord avviser ansvar

Kommunen på sin side avviser at de er erstatningsansvarlige og mener at det ikke er avdekket uaktsomme handlinger eller unnlatelser fra kommunens side. De viser til at 30-åringen hadde faglige og sosiale problemer i skolegangen, men at dette ikke har noen sammenheng med eventuell mobbing.

Det er satt av tre dager til rettsforhandlingene. (©NTB)

Video fra Trøndelag

Den vesle måkefuglen krykkje var en av kystens vanligste fugler, på 80-tallet var det hundretusener av dem i fuglefjellene langs kysten, men nå er den strekt truet. Fuglefjellene blir stille - og biologer er svært bekymra for utviklinga
Kystkommunen blir fordelt på Hemne/Halsa, Hitra og Orkdal.
Arne Sevaldsen fant Norges største gullklump under gullgraving i elva Gisna.