Åfjord kommune saksøkt for mobbing

En 30 år gammel mann har saksøkt Åfjord kommune i Sør-Trøndelag for langvarig mobbing i grunnskolen. Han mener han har krav på erstatning for følgene mobbingen har hatt.

Åfjord kommune med kommunevåpen
Foto: Montasje: Per Kristian Johansen / NRK

Kommunen kommer til å avvise alle kravene til den tidligere eleven når rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag.

Saksøkeren og hans advokat mener kommunen må holdes ansvarlig ettersom de mener at kommunen ikke har opptrådt i tråd med opplæringsloven, og at skolens ansatte hadde kunnskap om medelevenes mobbing av mannen som nå er 30 år.

Norges lover tingrett
Foto: Philip Hofgaard / NRK

Mannen og hans advokat mener det er en klar årsakssammenheng mellom mobbingen og de problemene 30-åringen har hatt i ettertid, noe som blant annet omfatter konsentrasjonsvansker, depresjoner, selvmordstanker og medisinsk invaliditet.

Åfjord avviser ansvar

Kommunen på sin side avviser at de er erstatningsansvarlige og mener at det ikke er avdekket uaktsomme handlinger eller unnlatelser fra kommunens side. De viser til at 30-åringen hadde faglige og sosiale problemer i skolegangen, men at dette ikke har noen sammenheng med eventuell mobbing.

Det er satt av tre dager til rettsforhandlingene. (©NTB)

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .