Vil bruke denne videoen i rettssaken mot RBK

Pressekonferansen med Ivar Koteng, etter at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble avskjediget, skal brukes som bevis i retten.

Direkte fra Rosenborgs pressekonferanse om Kåre Ingebrigtsens avgang som Rosenborg-trener.

BRUKES SOM BEVIS: 17 minutter fra denne pressekonferansen skal vises i rettssaken mellom RBK og Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun. De var tidligere hovedtrener og assistenttrener i klubben, men ble avskjediget i fjor sommer.

Fredag morgen møttes advokatene til Rosenborg, Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun, til telefonmøte før rettssaken. Den skal etter planen starte i Sør-Trøndelag tingrett 21. januar.

I det rettsforberedende møtet, som NRK fikk lytte til, kom det blant annet frem at Hoftuns advokat, Andreas Messelt Ekker, ønsker å vise frem en video.

Han bekrefter til NRK at videoen er av pressekonferansen styreleder Ivar Koteng hadde den dagen trenerduoen ble avskjediget.

17 minutter av den skal vises i retten. Advokaten vil ikke si eksakt hva fra pressekonferansen som er relevant i rettssaken.

Erik Hoftun Kåre Ingebrigtsen

SAKSØKER RBK: Erik Hoftun og Kåre Ingebrigtsen saksøker sin tidligere arbeidsgiver for usaklig oppsigelse.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Ingen begrunnelse for avskjedigelsen

Ingebrigtsens advokat, Stein Kimsås-Ottebech, er tydelig på at klienten hans er urettmessig og ugyldig oppsagt. I sluttinnlegget til tingretten, trekkes arbeidsmiljølovens paragraf 15–14 inn.

Den forutsetter at «grovt pliktbrudd eller annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen» må ligge til grunn for å avskjedige en arbeidstaker.

«Snart seks måneder etter avskjeden er det ennå ikke gitt noen informasjon om hva avskjeden bygger på. En avskjed begrunnet i Ingebrigtsens prestasjoner er materielt sett utelukket», heter det i sluttinnlegget.

Nils Arne Eggen kalt inn som vitne

Rosenborg har kalt inn flere kjente navn til å vitne for klubben:

  • Nils Arne Eggen
  • Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye
  • Daglig leder Tove Moe Dyrhaug
  • Tidligere direktør Nils Skutle
  • Vegard Heggem
  • Rune Bratseth
  • Trond Alstad

Hoftun og Ingebrigtsen har på sin side kalt inn tidligere daglig leder i RBK, Hroar Stjernen, assistenttrener Hugo Pereira, Teddy Moen og Ingebrigtsens kone, Hege Leirfall Ingebrigtsen.

Uenige om oppsigelsen er gyldig

Den tidligere trenerduoen måtte slutte i jobbene sine 19. juli i fjor. Rosenborg tilbydde Hoftun penger for å droppe rettssaken. Ingebrigtsen har fått tre millioner kroner fra Rosenborg, men vil kunne kreve opp mot ti millioner.

Det begrunnes med tapt inntekt av grunnlønn ut 2020 og bonus han ville tjent for RBKs serie- og cupgull i 2019. Det innebærer også kompensasjon for tort og svie.

Partene kan inngå forlik fram til rettssaken starter.

Anne Marie Selvaag ledet det rettsforberedende møtet fredag. Hun skal også være dommer i hovedforhandlingene 21.–25. januar.

Rettssaken skal gå i sal 310 i Sør-Trøndelag tingrett – en liten rettssal. Under møtet fredag ble det stilt spørsmål om denne er stor nok tatt i betraktning den store interessen for saken.

rettssal 310 i Sør-Trøndelag tingrett

LITEN SAL: Det er ventet stort presseoppbud under Rosenborg-rettssaken som starter mandag 21. januar.

Foto: Kari Sørbø / NRK