Advarer mot vanskelige kjøreforhold

Bilister bes om å ta det med ro og kjøre forsiktig av både politiet og Trondheim Bydrift. Det er glatt og vanskelige kjøreforhold i hele Trøndelag.

Glatte veier Trøndelag
Foto: Morten Andersen / NRK

Det er vanskelige kjøreforhold flere steder i Trøndelag mandag kveld, og politiet går ut og ber folk ta hensyn til forholdene.

Laster Twitter-innhold

– Det er generelt glatt rundt omkring, og det varierer veldig så folk må vise aktsomhet. Vi har fått inn en rekke meldinger om vogntog som sperrer veien eller står fast, forteller operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, Wiktor Pedersen, til NRK.

Det har vært flere utforkjøringer i løpet av kvelden. Ved Bliksås i Stadsbygd havnet en bil på siden og en person ble tatt med til St. Olavs Hospital.

Rett før klokka ni mandag kveld melder Statens vegvesen at et vogntog står på tvers og sperrer Fylkesvei 715 ved Lonin mellom Osen og Åfjord. Bilberging pågår.

Alle mannskaper i sving

Trondheim Bydrift har kalt ut alle mannskaper før å prøve å bedre kjøre forholdene.

– Det er mye is og vanskelige forhold i hele Trøndelag, så nå har vi om lag 80 enheter ute for å salte og strø på veiene, sier arbeidsleder i Trondheim bydrift, Kjell Atle Stavå, til NRK.

Stavå forteller at det særlig er i høyden det er glatt mandag kveld, men at de er ute med mannskaper i hele fylket.

– Vi skal kjøre så lenge vi må, om det så blir hele natten, avslutter Stavå.

Glatte veier Trøndelag

Vær forsiktig hvis du skal ut på veiene i kveld og i natt, råder politiet.

Foto: Morten Andersen / NRK