NRK Meny
Normal

Advarer mot trær tett langs veien

Tett vegetasjon kan skape trafikkfarlige situasjoner.

Vogntog
Foto: NRK

Vogntog må legge seg ut i veibanen for å få avstand til greiner og skog som omkranser deler av riksvei 710 mellom Orkanger og Valset.

Egentlig skal trær og greiner som står innen tre meter fra veibanen fjernes. Men slik er det ikke på riksvei 710, og flere vogntogsjåfører advarer mot vegetasjon som henger inn i veibanen.

Farlige situasjoner

Sjåfør Stig Kleveland regner med flere tilfeller av nærkontakt med skog når han skal kjøre den drøyt 50 km lange strekningen.

- Jeg er helt sikker på at det er fem til ti ganger per tur, sier vogntogsjåføren.

Et av problemene er at kjøretøy legger seg mot midten av en allerede smal vei, vel så viktig er begrenset sikt framover.

- Det blir farlig for andre trafikanter i og med at du bruker veibredden til de ved siden av. Og ikke minst hvis det er fotgjengere eller syklister du ikke ser fordi vegetasjonen henger ut, sier Stig Kleveland.

Rydder for millioner

Vegvesenet er klar over problemet og har satt av over fem millioner kroner til rydding langs trønderske veier. Riksvei 710 får besøk av folk med motorsag i neste uke.

- Vi tar det etter hvert, men ber om forståelse for at en ikke kan rekke over alt på samme tid. Men vi har stort fokus på dette, sier Kjell Åge Lauritzen, senioringeniør i Statens vegvesen.

- Kjemper dere en evig kamp?

- Det kan du si, det vokser godt i Trøndelag, sier senioringeniøren.


Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.