NRK Meny
Normal

Advarer mot ny tiggemetode

Spør om penger til barneting, får med seg folk inn på butikken til å betale varene, for deretter å bytte de etterpå.

Tigger i butikk

Denne tiggeren utnyttet folks dårlige samvittighet og har fått påspandert masse varer.

Foto: Morten Andersen / NRK

Politiet advarer mot en ny og utspekulert tiggemetode. I løpet av tirsdagen har politiet i Trondheim fått inn flere klager på en tigger.

Tiggeren skal først ha plukket med seg dyre varer fra butikken. Deretter gikk han utenfor og spurte om folk hadde lyst til å betale. Han skal ha skyldt på at han ikke hadde penger og at barnet hans ikke fikk mat.

– Han plukket med seg dyre produkter, som for eksempel morsmelkerstatning. Han spilte på samvittigheten til kundene og sa at de hverken hadde råd til mat til babyen, eller bleier, sier en ansatt på Bunnpris-butikken hvor mannen var innom.

Betaler varer for 300–400 kroner

Tigger2

Mannen plukket først med seg dyre varer fra butikken, deretter gikk han utenfor å spurte om folk ikke hadde lyst til å betale for de. Han skyldte på at han ikke hadde penger og at barnet hans ikke fikk mat.

Foto: Overvåkningskamera

– Etter at de har betalt for barnetingene skal tiggeren ha gått inn i butikken igjen og begynt å plukke med seg flere varer, sier Bernt Tiller i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiet forteller at vedkommende skal ha blitt påspandert varer for rundt 300–400 kroner hver gang.

– Etter de som har betalt for han har gått, går tiggeren inn i butikken igjen for å bytte de tingene som ble kjøpt. Han skal ha gjort det samme tre gang på en og samme plass forteller Tiller.

En ansatt på Bunnpris på Bakklandet bekrefter historien.

– Jeg har jobbet åtte år i bransjen og kjenner jeg blir forbannet. Han fikk folk til å betale for seg tre ganger og prøvde å bytte varene i penger etterpå. Jeg synes det skaper dårlige holdninger når man ikke er ærlig.

Tiggeren skal også ha forsøkt samme metode utenfor flere butikker i Midtbyen.

– En sleip måte å tigge på

Politiet synes ikke noe om måten tiggeren utnytter folk på.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det er en sleip måte å tigge på, sier Tiller.

Ved en av butikkene nektet de mannen å bytte varene.

– Han ble amper når jeg nektet han å bytte varene. Når du opplever kunden som uærlig, så gir vi ikke tilbake pengene, sier en ansatt ved Bunnpris-butikken.

Har advart butikker

På Bunnpris-butikken har de nå sendt ut bilde av mannen til andre butikker, både i nord og Sør-Trøndelag.

– Jeg kastet han så klart ut når han forsøkte å bytte varene. Jeg fulgte etter han et lite stykke da han gikk, og jeg så at han hadde en bil full av forskjellige ting litt bort i gata, sier Bunnprismedarbeideren.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal