Advarer mot falske hjemmesykepleiere

Trondheim kommune er redd noen kan prøve å ta seg inn til eldre folk, etter at uniformstøy som brukes av hjemmetjenesten er stjålet.

Islvika helse og velferdssenter

Innbruddet ved Ilsvika helse og velferdssenter ble oppdaget tirsdags morgen.

Foto: Trondheim kommune

I morges ble det oppdaget av uvedkommende hadde tatt seg inn på Ilsvika helse og velferdssenter i Trondheim.

Det eneste som ble stjålet er tre kommunale T-skjorter og fire magevesker med kommunal logo, samt en blå bukse. Hjemmetjenesten har en avdeling ved denne institusjonen, og det er hjemmetjenestens arbeidstøy som er stjålet.

Marit Ringseth Berg

Kommunalsjef for helse i Trondheim, Marit Ringseth Berg reagerer på at kun klær ble stjålet under innbruddet ved Ilsvika helse og velferdssenter.

Foto: Privat

– Det vi frykter skal skje, er at noen kan bruke disse uniformsdelene for å få innpass hos sårbare personer som vil tro at dette er hjemmetjenesten. Derfor ber vi våre brukere om å være ekstra på vakt.

Det sier kommunalsjef for helse i Trondheim, Marit Ringseth Berg.

ID-kort

Når hjemmetjenesten besøker folk, bruker de hjemmetjenestens biler med logo, og de er selv uniformert. I tillegg har de ID-kort.

– Det er jo ID-kortet med bilde, navn og Trondheim kommune sin logo som er døråpneren. Og vi har alltid sagt til våre brukere at de skal spørre etter ID-kortet, sier Ringseth Berg.

Kommunalsjefen understreker at ingen ID-kort ble stjålet ved innbruddet i Ilsvika.

– Men når uniformsdeler forsvinner, ønsker vi å informere folk om hva som har skjedd slik at de kan være ekstra oppmerksomme.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra t i Sør-Trøndelag i kveld.